Arsenal opent jacht op Chelsea na nieuwe FA Cup-winst

Reacties

Het bekersucces van Arsenal smaakt naar meer. The Gunners willen volgend seizoen een serieuze gooi doen naar de eerste landstitel sinds 2004 en daarmee Chelsea onttronen als kampioen.

Arsenal opent jacht op Chelsea na nieuwe FA Cup-winst

Na een negenjarige prijzendroogte tussen 2005 en 2014 heeft Arsenal de laatste twee seizoenen weer wat te vieren. Tegen Aston Villa (4-0) werd voor het tweede jaar op rij de FA Cup gepakt. Tussendoor werd bovendien Manchester City met 3-0 verslagen in de strijd om de Community Shield.

Theo Walcott greep een hoofdrol op Wembley door vlak voor rust de ban te breken. 'Dit is geweldig', zei hij tegen de BBC. 'Ik heb vorig jaar de finale gemist door een blessure en ik wil manager Arsène Wenger bedanken omdat hij mij nu heeft opgesteld. Het is een droom om hier onderdeel van te zijn.'

Wenger was ook content met het nieuwe succes van zijn elftal. 'We hebben vandaag laten zien dat we progressie gemaakt hebben. We zijn heel erg blij', aldus de 65-jarige Fransman, die voor de zesde keer in zijn loopbaan de FA Cup pakte en daarmee recordhouder George Ramsay evenaarde. Door de twaalfde winst is Arsenal nu ook recordhouder.

Kampioenschap
Nu Wenger zelf aangeeft dat zijn elftal stappen zet, doemt de vraag op of Arsenal volgend seizoen een gooi kan doen naar het kampioenschap. Walcott heeft er alle vertrouwen in. 'Dit is een van de beste selecties die ik gezien heb in mijn tijd bij Arsenal. Twee keer de FA Cup pakken is fantastisch en de Premier League winnen is ons volgende doel', sprak de 26-jarige aanvaller die sinds 2006 voor Arsenal speelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.