Arsenal opent de jacht: vader Thomas Partey claimt onderhandelingen

Reacties

Arsenal maakt werk van de zomerse komst van Thomas Partey. De vader van de middenvelder van Atlético Madrid heeft laten weten dat er onderhandelingen gaande zijn.

Arsenal opent de jacht: vader Thomas Partey claimt onderhandelingen
© Pro Shots

De 26-jarige Thomas wordt in de tabloids al geruime tijd in verband gebracht met Arsenal en de geruchten werden de laatste tijd steeds hardnekkiger. Zijn vader, Jacob Partey, besloot de telefoon te pakken. 'Ik belde mijn zoon op om te vragen of dit verhaal klopte en hij zei me dat dit zo is', noteren de grote Spaanse sportkranten AS en Marca de woorden van Partey senior op de Ghanese radio.

Een transfer lijkt in de maak. 'Thomas heeft me gezegd dat er gesprekken zijn geweest tussen hem en Arsenal. Het ligt nu allemaal aan wat Atlético vraagt', aldus Partey senior. Zijn zoon heeft een tot medio 2022 doorlopende verbintenis in Madrid en daar schijnt een gelimiteerde afkoopsom van vijftig miljoen euro in te zitten. Atlético probeert al een tijdje om het contract van Thomas open te breken, maar vooralsnog zonder succes.

Zijn vader hoopt dat Thomas niet zal ingaan op de avances van Atlético. Hij ziet zijn zoon maar wat graag naar Engeland verkassen. 'Het zou mooi zijn als hij naar Arsenal gaat, want er zijn in Ghana heel veel supporters van die club. Ik zou er dus wel blij mee zijn, ja. Ze zijn nu aan het bekijken hoe ze Thomas los kunnen krijgen bij Atlético.'

Overigens is het maar de vraag of Arsenal snel met Atlético om tafel zal gaan. Vanwege de coronacrisis, en de daarbij horende financiële gevolgen, is het afwachten wat Arsenal in de aankomende transferperiode kan gaan uitgeven. Manager Mikel Arteta zei eerder deze maand tegen Sky Sports al dat hij met verschillende scenarios rekening houdt. 'Er is nu gewoon heel veel waar wij geen invloed op hebben', zei de coach.

Het vertrek van Thomas zou een enorme domper zijn voor Diego Simeone. Thomas, die werd opgeleid bij Atlético, is immers een vaste basiskracht in zijn elftal. De middenvelder speelde dit seizoen 35 officiële wedstrijden en zijn totaal in het shirt van Atlético staat op 174 duels.

Spelersprofiel

T. Partey


Geboortedatum:
13 juni 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Odumase Krobo
Nationaliteit
Ghana
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Arsenal
Nationaal team:
Ghana
Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer T. Partey
Meer over T. Partey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.