Arsenal ontsnapt dankzij Pires

Manchester United had mede door toedoen van Van Nistelrooy weinig problemen met Southampton. Koploper Arsenal ontsnapte tegen Fulham aan een nederlaag dankzij Robert Pires.

Manchester United stond voor een moeilijke uitwedstrijd in Southampton , maar die vrees bleek ongegrond. Hoewel de thuisploeg goed uit de stratblokken kwam, was het duel al na ruim twintig minuten bekeken. Ruud van Nistelrooy opende de score na een soepele aanval over rechts. Het was zijn 25ste officiële treffer van het lopende seizoen. Ryan Giggs benutte na 22 minuten de tweede goede kans van Manchester United. De 2-0 voorsprong kwam niet in gevaar.

Arsenal behield de voorsprong van vijf punten op Manchester United. Maar de 2-1 overwinning op Fulham had wel wat voeten in de aarde. Robert Pires zette The Gunners na ruim een kwartier op voorsprong. Maar na de gelijkmaker van Steed Malbranque werd het stil op Highbury. In blessuretijd kwam de ontlading dankzij opnieuw Pires. De Franse aanvaller passeerde de Noord-Ierse goalie Maik Taylor, die in het doel van Fulham de geblesseerde Edwin van der Sar verving.

De andere Londense derby kende geen winnaar. Tottenham Hotspur nam via Teddy Sheringham een voorsprong. Kort voor rust bracht Gianfranco Zola Chelsea met een schitterende vrije trap langszij. In de tweede helft konden de invaller Mario Melchiot en Jerrel Hasselbaink hun ploeg niet naar de overwinning leiden. Melchiot was dichtbij de winnende treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gered. Dat gebeurde ook bij Boudewijn Zenden in de eerste helft.

Everton hield de aansluiting met de subtop dankzij de 2-0 zege op het veelgeplaagde Leeds United . David Unsworth en Tomasz Radzinski vergrootten de zorgen van Leeds, waar de aanhangers om het vertrek van voorzitter Peter Ridsdale riepen. De voorzitter liet deze week Jonathan Woodgate en Robbie Fowler vertrekken. In de onderste regionen boekte Bolton Wanderers een belangrijke zege op concurrent Birmingham City (4-2). Nadat twee keer een voorsprong uit handen was gegeven stelden Youri Djorkaeff en Delroy Facey de drie punten voor Bolton veilig. West Bromwich Albion zorgde met de 2-1 zege op Manchester City voor een grote verrassing.

Michael Proctor had een bijzondere slechte dag. De aanvaller van Sunderland bracht met twee eigen doelpunten zijn eigen ploeg in problemen. Charlton Athletic profiteerde van de behulpzaamheid (3-1). De wedstrijd tussen Middlesbrough en Newcastle United werd afgelast.