Arsenal mist geblesseerde Özil, basisplaats Anita en Krul

Arsenal moet het op bezoek bij Newcastle United doen zonder Mesut Özil, die last heeft van een schouderblessure. Thomas Vermaelen en Nacho Monreal zijn ziek en spelen ook niet mee.

Arsenal mist geblesseerde Özil, basisplaats Anita en Krul

Arsenal-manager Arsène Wenger bevestigde dat Özil er zo'n twee weken niet bij is. 'Hij is op zijn schouder gevallen en moet twee tot drie wedstrijden missen.'

Door de afwezigheid van de nodige spelers keren Tomás Rosicky en de herstelde Laurent Koscielny terug in de basis van Arsenal, dat bij een zege de koppositie in de Premier League weer kan overnemen van Manchester City. Ten opzichte van het duel met West Ham United heeft Arsenal-manager Arsène Wenger ook Mikel Arteta gepasseerd. Hij wordt vervangen door Mathieu Flamini.

Bij Newcastle doen Nederlanders Tim Krul en Vurnon Anita vanaf het begin mee. Anita staat daarmee voor het vijfde duel op rij in de basis. In de vorige vier wedstrijden waarin de verdedigende middenvelder startte, bleef Newcastle ongeslagen (W3, G1).

Opstelling Newcastle United: Krul; Debuchy, Coloccini, Williamson, Santon; Anita, Tiote, Cabaye; Sissoko, Remy, Gouffran.

Opstelling Arsenal: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Flamini, Rosicky, Wilshere; Walcott, Cazorla, Giroud.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen