Arsenal mist aansluiting, Fulham dankt Nevland

Arsenal miste veel kansen tegen West Ham United en daardoor de kans om in te lopen op Aston Villa. Tottenham Hotspur verloor en is nog niet verlost van degradatiegevaar.

Aston Villa-Wigan Athletic 0-0Aston Villa en Wigan Athletic kwamen niet tot scoren op Villa Park. Daar had de thuisploeg, die een duidelijk veldoverwicht niet kon vertalen in doelpunten, de meeste moeite mee. Wigan-manager Steve Bruce, die Mario Melchiot in de basis liet beginnen, wisselde Daniël de Ridder in de rust voor nieuwe aankoop Hugo Rodallega. De oud-Ajacied had de beste kans voor Wigan gekregen, maar had op Villa-keeper Brad Friedel geschoten.

Arsenal-West Ham United 0-0Arsenal kwam in de stadsderby tegen West Ham United niet verder dan een 0-0 gelijkspel. De ploeg van Arsène Wenger had het meeste balbezit en ondernam ook de meeste doelpogingen (liefst vijftien tegen twee). De grootste mogelijkheid was voor Emmanuel Adebayor, maar de Togolees mikte voor het lege doel naast. De invalbeurt van Robin van Persie twintig minuten voor tijd was het signaal voor een slotoffensief, dat mede door een gemiste kans voor de Nederlander zonder resultaat bleef.

Hull City-West Bromwich Albion 2-2Een uiterst boeiend duel kende geen winnaar. Een stortvloed aan kansen leverde uiteindelijk vier goals op, verdeeld over beide ploegen. Hull City nam tweemaal de leiding via Bernard Mendy en Craig Fagan. West Bromwich Albion, met Gianni Zuiverloon en Ryan Donk vanaf de aftrap, veerde telkens terug. De eerste gelijkmaker kwam van de voet van Jay Simpson en Chris Brunt verzilverde twintig minuten voor tijd een strafschop.

Fulham-Portsmouth 3-1Andy Johnson schatte als enige een diepe bal van Clinton Dempsey op waarde en bezorgde The Cottagers binnen het kwartier een voorsprong. Eric Nevland verdubbelde de marge na zeventig minuten. De oud-spits van FC Groningen stond zeven minuten in het veld, toen hij het meest attent was bij een lange bal van Simon Davies. Nog geen tien minuten gooide Nevland het duel definitief in het slot. De late tegentreffer van Pompey's David Nugent verontruste Fulham niet. Bolton Wanderers-Tottenham Hotspur 3-2Tottenham Hotspur herstelde zich knap van een 2-0 achterstand door twee goals van Darren Bent. De spits herstelde binnen drie minuten de opgelopen schade. Met nog twintig minuten op de klok tikte Bent eerst een voorzet van Pascal Chimbonda binnen en even later was de aanvaller attent toen Jussi Jääskeläinen een schot van Wilson Palacios niet onder controle kreeg. Bent moest echter zijn meerdere erkennen in Kevin Davies die bij de laatste twee treffers van The Trotters betrokken was. Na ruim een uur vergrootte Davies de problemen van de Londenaren na de openingstreffer van Sebastien Puygrenier. De middenvelder was het meest attent na een hoekschop van Gary Cahill. Na de drie minuten van Bent had Davies toch het laatste woord toen hij Matthew Taylor's hoekschop van dichtbij binnenkopte.

Middlesbrough-Blackburn Rovers 0-0Blackburn Rovers mocht het meest klagen over het gelijkspel. De ploeg met André Ooijer in de basis had meer kansen dan Middlesbrough dat het laatste half uur nog probeerde de zege te pakken door Marvin Emnes en Afonso Alves in te brengen.

Aston Villa en Arsenal blijven op plaats vier en vijf en missen door het gelijkspel de kans om aan te sluiten bij Liverpool en Chelsea. Wigan Athletic en West Ham United blijven bovenin de middenmoot meedraaien, Fulham en Hull City vertoeven eveneens in de wat veiligere zone van de Premier League. Bolton Wanderers deed met Stoke City de beste zaken onderin. Zeker door het puntverlies van Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Blackburn Rovers en Portsmouth.