Arsenal met antiheld onder de lat terug in titelrace

Reacties

Als Chelsea geen rare dingen doet, is het ondenkbaar dat de titelrace nog écht spannend gaat worden. Toch zorgen Manchester United en met name Arsenal dat het in de top van de Premier League nog uiterst spannend wordt.

Arsenal met antiheld onder de lat terug in titelrace

Voor The Gunners geldt dat ze dankzij zes competitiezeges op rij de druk op nummer twee Manchester City immens hebben opgevoerd. De opmars van Arsenal loopt parallel met de doorbraak van David Ospina, de Colombiaanse international die sinds begin januari de vaste eerste keeper Wojciech Szczesny uit de basis heeft verdrongen.

Van de tien nadien gespeelde competitieduels zag manager Arsène Wenger er negen gewonnen worden. Zaterdag tijdens 1-2 zege op Newcastle United stond Ospina pas voor de zesde keer een goal toe.

Verwarring
Toch heeft het passeren van de 24-jarige Szczesny voor lichte verwarring gezorgd. Want zijn twee jaar oudere concurrent past minder in het profiel van de ideale Arsenal-keeper. De 1 meter 83 lange Ospina, die vorige zomer overkwam van Olympique Nice, heeft minder lengte dan Szczesny (1.96), een minder trackrecord wat het spelen van de lange bal betreft en komt minder vaak van zijn lijn af bij voorzetten.

Met de zwager van Real-vedette James Rodríguez onder de lat ligt het percentage balbezit lager dan voorheen. Daarentegen verricht hij méér reddingen dan Szczesny, voor wie het roken van een sigaretje na de 2-0 nederlaag bij Southampton fataal is gebleken. Al geldt dat het lagere aantal tegengoals óók samenhangt met de leeggestroomde ziekenboeg waarmee Arsenal vóór de jaarwisseling kampte.

Al met al geldt Szczesny als keeper met het meeste aangeboren talent. Wenger laat zijn winnende formule evenwel intact. Ospina, de kalme doelman met mindere rapportcijfers, mag derhalve blijven staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.