Arsenal markt op voor vervanger geblesseerde Mertesacker

Reacties

Arsène Wenger heeft bevestigd dat hij het bij Arsenal lang zonder Per Mertesacker moet stellen. De 31-jarige centrumverdediger kampt met een zware knieblessure en komt dit kalenderjaar hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie. The Gunners gaan op de transfermarkt op zoek naar een vervanger.

Arsenal markt op voor vervanger geblesseerde Mertesacker

De manager van de Londenaren zei op een persconferentie tijdens het trainingskamp in de Verenigde Staten dat Mertesacker al een operatie aan zijn knie heeft ondergaan. De verwachting is dat hij minstens vijf maanden buitenspel staat. 'We zijn nu defensief onderbezet en gaan op zoek naar een vervanger', stelde Wenger.

Het wegvallen van Mertesacker - die de blessure opliep in een oefenduel met RC Lens - is een flinke klap voor de Franse manager, die het ook al zonder de geblesseerde Gabriel Paulista moet stellen. Bovendien is Laurent Koscielny na zijn deelname aan het EK nog op vakantie.

Mertesacker speelt sinds medio 2011 voor Arsenal en was afgelopen seizoen vice-aanvoerder. Vanwege het stoppen van Mikel Arteta was de verwachting dat Wenger de Duitser tot vaste captain zou benoemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.