Arsenal maakt het zich onnodig lastig bij Aston Villa

Net als vorige week thuis tegen Tottenham Hotspur liet Arsenal een uitstekende eerste helft volgen door een matige tweede helft. Toch wonnen The Gunners bij Aston Villa (2-4). Voormalig Arsenal-speler Robert Pires maakte zijn debuut aan de kant van de thuisclub, maar wist niet te imponeren. Robin van Persie bleef de hele wedstrijd op de bank aan de kant van Arsenal.

Halverwege was er niets aan de hand voor de ploeg van manager Arsène Wenger. De bezoekers leidden met 2-0 door treffers van Andrei Arshavin en Samir Nasri. Arshavin profiteerde in de 39ste minuut van een misverstand tussen James Collins en Luke Young, waarna hij naar binnen sneed en Arsenal op voorsprong zette. Nasri volleerde zes minuten later een hoekschop van Arshavin binnen.

Maar al kort na rust kwam Villa terug in de wedstrijd. Ciaran Clark schoot de aansluitingstreffer binnen, waarbij ploeggenoot John Carew hinderlijk buitenspel leek te staan. Vier minuten later maakte Marouane Chamakh er op aangeven van Tomas Risicky echter alweer 1-3 van, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. In de zeventigste minuut kopte opnieuw Clark de 2-3 binnen.

Arsenal moest weer achteruit en vreesde opnieuw tegen onnodig puntenverlies aan te lopen. Toch kwam de thuisclub niet meer dicht bij de gelijkmaker. In blessuretijd maakte Jack Wilshere aan alle onzekerheid een einde door de eindstand te bepalen op 2-4, waardoor Arsenal zich even koploper van de Premier League mag noemen. Villa blijft steken op een teleurstellende dertiende plaats. Foto: VI Images