Arsenal maakt het karwei af tegen Standard Luik

Arsenal verzekerde zich definitief van een plaats in de knock-outfase van de Champions League. Standard Luik stapte in Londen met een 2-0 nederlaag van het veld.

Arsenal maakt het karwei af tegen Standard Luik

Arsenal had aan een gelijkspel genoeg om zeker te zijn van overwintering in de Champions League, maar de Engelse club ging in het Emirates Stadium gewoon voor de winst. Carlos Vela raakte al vroeg in de wedstrijd de paal en na de scrimmage die volgde schoot Thomas Vermaelen de bal nota bene op het hoofd van zijn op de doellijn geparkeerde ploeggenoot Andrei Arshavin.

Standard ontsnapte dus aan een vroege achterstand, maar de gasten uit Luik kregen zelf ook een grote kans op de openingstreffer. Dieumerci Mbokani krulde de bal buiten bereik van doelman Manuel Almunia op de lat. Het was een van de weinige speldenprikjes van de Belgische kampioen.

Arsenal vertaalde het veldoverwicht nog voor het rustsignaal in een 2-0 voorsprong. Samir Nasri opende de score na een lange pass van Vermaelen en Denílson (foto boven) verraste doelman Sinan Bolat met een schot van grote afstand. Standard kreeg via Axel Witsel nog een grote kans op 2-1, maar de Belgen konden het niet meer spannend maken. Mehdi Carcela-Gonzalez kreeg in de slotfase nog een rode kaart bij de gasten.

Met 13 punten heeft Arsenal zich met overmacht geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. Standard Luik moet winnen van AZ om nog kans te maken op een vervolg. De Belgen kunnen nog gelijk komen met Olympiakos Piraeus en het onderling resultaat met de Grieken is in het voordeel van Standard.

Bekijk hier al onze video's