Arsenal maakt Cech de duurste routinier aller tijden

Reacties

Petr Cech komt door zijn transfer van Chelsea naar Arsenal in twee opvallende rijtjes te staan. De doelman is de duurste speler ooit van boven de 32.

Arsenal maakt Cech de duurste routinier aller tijden

De 33-jarige Cech verhuisde voor ruim vijftien miljoen euro van The Blues naar Noord-Londen. Daarmee lost hij Fabio Cannavaro af als duurste 32+er aller tijden. De voormalige Italiaanse verdediger maakte in 2006 voor ruim elft miljoen euro de transfer van Juventus naar Real Madrid.

Ook mag Cech zich nu tot een van de duurste doelmannen aller tijden rekenen. Hij komt binnen op de zesde plaats op die lijst, die al veertien jaar wordt aangevoerd door Gianluigi Buffon na zijn transfer van Parma naar Juventus voor 52 miljoen.

Door zijn overstap naar Arsenal is Cech verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Chelsea, waar hij tweede viool speelde achter Thibaut Courtois. 'Ik ben enorm blij met mijn nieuwe kans', laat hij weten. 'Ik heb met Arsène Wenger gesproken over de ambities van deze club en welke rol hij voor mij in zijn elftal zag. Toen hij me dat verteld had, was de keuze voor mij niet moeilijk meer.'

Toch viel het afscheid van Chelsea hem zwaar, zei Cech, die vanaf 2004 bij de club onder contract stond. In een open brief bedankte hij de supporters van de Engelse kampioen: 'Ik had gedacht dat ik nooit zou vertrekken bij Chelsea. Ik rekende erop dat dit de club was waar ik mijn carrière zou beëindigen, maar helaas loopt in het leven niet alles zoals je plant. Ik wil alles en iedereen bij Chelsea bedanken voor de afgelopen elf jaren en ik wens jullie alle succes voor de toekomst.'

Duurste doelmannen aller tijden

Doelman Van-naar Transfersom Jaar
Gianluigi Buffon Parma-Juventus 52 miljoen 2001
Manuel Neuer Schalke 04-Bayern München 30 miljoen 2011
David De Gea Atlético Madrid-Manchester United 20 miljoen 2011
Angelo Peruzzi Juventus-Internazionale 19 miljoen 1999
Jan Oblak Benfica-Atlético Madrid 16 miljoen 2014
Petr Cech Chelsea-Arsenal 15 miljoen 2015
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.