Arsenal lijdt duur puntenverlies bij Bolton

Arsenal heeft in het uitduel met Bolton Wanderers, dat zonder ook maar één Engelsman aan de aftrap verscheen, twee dure punten moeten inleveren in de race naar de landstitel (2-2). Na rust leken The Gunners afstand te nemen. Totdat Youri Djorkaeff en een eigen goal van Martin Keown het feestje verpestten.

Met Dennis Bergkamp en Giovanni van Bronckhorst op de bank begon Arsenal aan de wedstrijd in het Reebok Stadium. In de eerste helft viel er niet veel te beleven. Beide ploegen kregen een paar kleine kansjes maar zowel Jussie Jaaskelainen als David Seaman trad daarbij goed op.

Vrijwel direct na rust was het wel raak. Thierry Henry was van links na een lange sprint de aangever, Sylvain Wiltord bij de tweede paal van dichtbij de afmaker: 0-1. Toen Robert Pires er nog geen tien minuten later 0-2 van maakte met een geplaatste bal van links in de verre hoek, leek de buit binnen voor Arsenal.

Toch kwam degradatiekandidaat Bolton nog langszij. Djorkaeff verschalkte Seaman in de 74ste minuut met een stiftje uit de rebound van een schot van Per Frandsen. De gelijkmaker kwam van Keown. De noeste stopper van Arsenal verraste zijn eigen keeper door een vrije trap van Djorkaeff met zijn hoofd te verlengen. De bal belandde echter niet bij Seaman maar verdween in eigen doel: 2-2.

In de resterende zes minuten plus zes minuten blessuretijd slaagde Arsenal er niet meer alsnog te winnen. Manchester United krijgt nu zondag uit tegen Tottenham Hotspur de kans de voorsprong te vergroten op de concurrent voor het kampioenschap. Wint United dan bedraagt het verschil vijf punten. Arsenal heeft nog wel een wedstrijd tegoed.