Arsenal langs West Ham United en stijgt op de ranglijst

Arsenal kruipt langzaam maar zeker omhoog in de Engelse competitie. De Londenaren wonnen op Upton Park met 1-3 bij stadgenoot West Ham United, mede door twee late doelpunten.

Arsenal had op bezoek bij West Ham United het betere van het spel in de beginfase, maar moest toch al vroeg in de wedstrijd een tegendoelpunt incasseren. Mohamed Diamé brak door aan de linkerkant en wist zich tussen twee verdedigers door het strafschopgebied in te wurmen. Vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek krulde hij de bal vervolgens in de kruising achter doelman Vito Mannone.

Pas vlak voor rust konden de dominerende bezoekers de stand gelijk trekken. Eindelijk was het Olivier Giroud die de trekker over wist te halen. De spits, die afgelopen zomer overkwam van Montpellier, wist dit seizoen nog niet te scoren in de Premier League. Met een uitstekende spitsengoal wist hij voor zichzelf de ban te breken. Hij kwam naar de eerste paal na een voorzet van Mikel Arteta en gleed de bal binnen.

Kevin Nolan had vervolgens vlak voor rust West Ham weer op voorsprong moeten zetten, maar de aanvoerder van de ploeg faalde van dichtbij. Na rust was Arsenal opnieuw dominant, maar wist West Ham nog veel tegenwicht te bieden. Een kwartier voor tijd was het echter gedaan voor The Hammers. Theo Walcott werd uitstekend gelanceerd door Giroud en faalde niet.

Vlak voor tijd was het Cazorla die uiteindelijk het laatste woord had. De Spanjaard kreeg de bal voor de voeten en besloot van een meter of twintig verwoestend uit te halen. Jussi Jaaskelainen bleek kansloos toen de bal in de kruising verdween. Arsenal komt door de overwinning op de vijfde plaats terecht met twaalf punten. Het haalt hiermee onder meer West Ham United in, dat op elf punten blijft staan. Foto: VI Images