Arsenal langs Aston Villa, Liverpool verslikt zich in Wigan

In de Premier League heeft Arsenal een degelijke zege geboekt tegen Aston Villa. Liverpool leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen laagvlieger Wigan Athletic.

Arsenal - Aston Villa 3-0De ploeg van coach Arsène Wenger kwam al na een kwartier spelen op voorsprong toen Kieran Gibbs met een laag schot scoorde op aangeven van Yao Gervinho. Nog binnen het halfuur verdubbelden The Gunners de score. Theo Walcott promoveerde een prachtige pass van Alex Song tot assist: 2-0.

In het resterende uur voetbal vielen geen goals meer. Dat was een klein wonder. Robin van Persie was een aantal malen dichtbij een doelpunt, maar Villa-doelman Shay Given en diens verdedigers beletten de Nederlander het scoren.

Vlak voor het verstrijken van de speeltijd bepaalde Mikel Arteta de eindstand op 3-0 met een harde en loepzuivere vrije trap. De Londenaren verstevigden de derde plaats in de Premier League met 58 punten uit dertig duels. Aston Villa was en bleef vijftiende.

Liverpool - Wigan Athletic 1-2The Reds, waar Dirk Kuijt een basisplaats toebedeeld had gekregen van coach Kenny Dalglish leden een opvallende nederlaag tegen Wigan. The Latics, waar Ronnie Stam op de bank zat, kwamen na een halfuur spelen op voorsprong: Shaun Maloney benutte een strafschop na een domme overtreding van Martin Skrtel op Victor Moses.

De tweede helft was amper een paar minuten aan de gang, of de thuisploeg trok de stand gelijk. Luis Suarez schoot de bal op aangeven van Steven Gerrard hard in de benedenhoek. Liverpool wilde doordrukken en kreeg een aantal kansen op voorsprong te komen. Maar terwijl de thuisploeg drukte en drukte, troffen de bezoekers middels Gary Caldwell doel: 1-2.

In de slotfase, toen Kuijt al naar de kant was gehaald, leverde een slotoffensief van Liverpool onder aanvoering van Suarez niets op. The Reds bleven zo staan op 42 punten en de teleurstellende zevende plaats. Wigan (met Ronnie Stam op de bank) deed de laatste plaats door de driepunter over aan Wolverhampton Wanderers.

Swansea City - Everton 0-2The Swans, met Michel Vorm tussen de palen, domineerden de eerste helft, zonder te scoren. Het Everton, waar John Heitinga op de bank zat en Royston Drenthe niet eens in de wedstrijdselectie zat, dat een kwartier in de tweede helft op voorsprong kwam.

Leighton Baines kegelde een vrije trap van ver buiten het strafschopgebied onhoudbaar achter vorm. Een kwartier voor tijd zorgde Nikica Jelavic voor de 0-2. in de slotfase liet ex-Ajacied Steven Pienaar een uitgelezen kans op een derde doelpunt liggen.

Bolton Wanderers - Blackburn Rovers 2-1Bolton Wanderers heeft, een week na de dramatische hartaanval van Fabrice Muamba, een knappe zege op grote rivaal Blackburn Rovers geboekt: 2-1. Voorafgaand aan het duel stonden de toeschouwers op indrukwekkende wijze stil bij de gebeurtenissen rondom Muamba middels spandoeken en gezang.

Overige duels:Norwich City - Wolverhampton Wanderers 2-1Sunderland - Queens Park Rangers 3-1 Foto: VI Images