Arsenal laat wéér dure punten liggen en vreest voor Sánchez

Arsenal heeft nagelaten naast Manchester City en Leicester City aan kop van de Premier League te komen. De ploeg van manager Arsène Wenger liet tegen Norwich City in navolging van de nederlaag tegen West Bromwich Albion (2-1) opnieuw dure punten liggen: 1-1. Bovendien zijn er zorgen over Alexis Sánchez.

In de beginfase was Sánchez de gevaarlijkste man namens The Gunners. Maar de aanvaller schoot naast en vond doelman John Ruddy op zijn weg. Na een half uur was het Mesut Özil die wel de score opende. Sánchez stuurde de Duitser weg en hij rondde met een fraaie stift af. Aan die goal ging een slechte uittrap van Ruddy en geschutter van Gary O'Neil vooraf.

Met die treffer leek Arsenal een voorschot te nemen op een belangrijke zege, maar op slag van rust kwam de thuisploeg langszij. Lewis Grabban kreeg door halfslachtig ingrijpen van Gabriel zomaar de kans weg te draaien en raak te schieten. Diezelfde Gabriel was na rust nog dicht bij een eigen doelpunt, maar dat bleef Arsenal bespaard.

Sánchez
Behalve het kostbare puntenverlies was er meer tegenslag voor Wenger. Hij zag Sánchez immers afhaken met een hamstringblessure. Saillant is dat de Chileen voor de wedstrijd al hamstringklachten gehad zou hebben.

Door het behaalde punt is Arsenal nog steeds de nummer vier, met een punt achterstand op Manchester United. Manchester City en Leicester hebben twee punten meer. Norwich bungelt nog steeds onderaan de middenmoot.

Voor doelpuntenmaker Özil kwam er een einde aan een fraaie reeks. Hoewel hij scoorde, gaf hij voor het eerst in acht duels géén assist. In de vorige zeven competitieduels had hij immers negen verzilverde voorzetten verzameld. In totaal staat hij op elf assists dit seizoen, waardoor de spelmaker nog wel op koers ligt om het all time-Premier League-record van Thierry Henry, ook in dienst van Arsenal destijds, te verbeteren. De legendarische Fransman bleef in het seizoen 2002/03 op twintig steken.