Arsenal laat Van Gaal en Koeman zien hoe het moet

Arsenal heeft zich verzekerd van een plek in de vijfde ronde van het toernooi om de FA Cup. Het Brighton & Hove Albion van basisspeler Danny Holla werd met 2-3 verslagen.

Arsenal speelde een uitstekende eerste helft tegen Brighton, dat uitkomt in het Championship. Theo Walcott opende al in de tweede minuut de score voor The Gunners en Mesut Özil maakte er nog voor de pauze 0-2 van.

Vijf minuten na rust kwam Brighton via Chris O'Grady terug in de wedstrijd, maar Arsenal nam snel weer afstand van The Seasiders door een prachtige doeltreffende volley van Tomás Rosicky. De thuisclub, waar Kemy Agustien niet meedeed, kwam een kwartier voor het einde op 2-3 door een treffer van Sam Baldock, maar een gelijkmaker stond Arsenal niet toe.

Daardoor plaatste Arsenal zich voor de vijfde ronde van de FA Cup, iets wat Ronald Koeman met Southampton niet lukte, door een 2-3 nederlaag tegen Crystal Palace. Louis van Gaal mag met Manchester United nog op herkansing, na een doelpuntloos gelijkspel tegen Cambridge United. Manchester City (0-2 tegen Middlesbrough) en Chelsea (2-4 tegen Bradford City) vlogen zaterdag tegen alle verwachtingen uit het bekertoernooi.