Arsenal krijgt Man Utd in drie minuten stil

Reacties

Arsenal heeft ten koste van concurrent Manchester United de hoop op een Champions League-ticket nieuw leven ingeblazen. Door een zeldzame misser van James Milner beleefde Liverpool een teleurstellende middag.

Arsenal krijgt Man Utd in drie minuten stil

Arsenal - Manchester United 2-0
Na de pijnlijke nederlaag tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur kon Arsenal zich geen slippertje meer veroorloven in de jacht op een verlenging van het Champions League-abonnement. Dat gaf een extra dimensie aan de confrontatie met Manchester United, die vanwege de rivaliteit tussen Arsène Wenger en José Mourinho toch al beladen was.

De Fransman heeft zondag na dertien vergeefse pogingen eindelijk zijn zege op de Portugese collega in de Premier League te pakken. Dat was te danken aan een productieve opleving in het eerste kwartier na rust. Granit Xhaka brak in de 54ste minuut de ban met een schot van dertig meter, waarbij hij het geluk had dat zijn poging van richting werd veranderd door Ander Herrera. In de 57ste minuut deelde Arsenal een volgende tik uit. Na een voorzet van Alex Oxlade-Chamberlain was een machtige kopbal van Danny Welbeck te veel voor Man Utd-doelman David De Gea.

Door de overwinning verkleinde Arsenal de achterstand op nummer vijf Manchester United (twee punten) en nummer vier Manchester City (zes). The Gunners hebben een wedstrijd minder gespeeld dan de twee clubs uit Manchester. Voor United was het de eerste nederlaag in de Premier League sinds 23 oktober 2016 tegen Chelsea.

Liverpool – Southampton 0-0
Liverpool heeft zondag verzuimd een grote stap te zetten op weg naar een Champions League-ticket. De formatie van manager Jürgen Klopp kwam op Anfield tegen Southampton niet verder dan een teleurstellend gelijkspel. Dat mocht James Milner zich aanrekenen. De linksback liet in de 66ste minuut een uitgelezen kans op de openingstreffer liggen.

Na hands van Jack Stephens kreeg Liverpool een strafschop. Nomaal gesproken een klusje voor Milner, die sinds november 2009 niet meer had gefaald vanaf de stip en dit seizoen al zeven keer succesvol. Maar dit keer werd zijn inzet gekeerd door Southampton-doelman Fraser Forster, die zijn ploeg behoedde voor een nederlaag en Liverpool puntenverlies bezorgde in de strijd om een Champions League-ticket. Liverpool klom weliswaar naar de derde plaats, maar Manchester City heeft een punt minder en een wedstrijd achter de hand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.