Arsenal komt na blunder Ramsdale met de schrik vrij

Arsenal heeft zich zaterdagavond naar een nipte overwinning op Brentford geknokt. Kai Havertz werd vlak voor tijd de gevierde man met zijn winnende doelpunt en hielp Arsenal zo aan de koppositie in de Premier League, daags voor de kraker Liverpool - Manchester City.

Arsenal
Arsenal
2 - 1
Brentford
Brentford

Arsenal maakte de afgelopen weken veel indruk en leek na twintig minuten direct goede zaken te doen voor een nieuwe overwinning. Declan Rice kopte de openingstreffer tegen de touwen na een perfecte voorzet van rechtsback Ben White.

Op slag van rust draaide de wedstrijd echter helemaal om. Eerste doelman David Raya mocht niet in actie komen, omdat hij gehuurd wordt van tegenstander Brentford, en juist zijn vervanger ging flink in de fout. Aaron Ramsdale nam te veel tijd na een terugspeelbal van William Saliba. Yoane Wissa profiteerde daarvan en maakte met een sliding de 1-1.

Arsenal was in de tweede helft de betere ploeg, maar Brentford kreeg de grootste kansen. The Gunners mochten Ramsdale dan ook bedanken dat een achterstand uitbleef. De 25-jarige doelman kon zijn fout uit de eerste helft enigszins goedmaken met een fraaie redding op een afstandsknal van Ivan Toney. Niet veel later tikte Ramsdale een kopbal van Nathan Collins over de lat.

De thuisploeg was gevaarlijk via hoekschoppen en vrije trappen, maar telkens belandde de bal weer in de handen van Mark Flekken. De Nederlander was een kwartier voor tijd wel kansloos op een schot van Rice, maar de poging van de middenvelder eindigde tegen de lat.

Vijf minuten voor tijd kwam toch de verlossing voor Arsenal. White kwam opnieuw goed door aan de rechterkant en legde de bal perfect op het hoofd van Havertz. De Duitser stond op de goede plek en kopte zijn achtste treffer van dit seizoen binnen.

Door de overwinning neemt Arsenal voorlopig de koppositie over in de Premier League. Zondag staat de topper tussen Liverpool en Manchester City op het programma. Beide ploegen zijn bij een overwinnig koploper van Engeland.