Arsenal komt in punten gelijk met Chelsea

Arsenal moest tegen Burnley knokken voor de punten, maar de 3-1 zege kwam The Gunners uiteindelijk wel toe. Door de overwinning heeft Arsenal net als Chelsea 61 punten, maar The Blues hebben een wedstrijd minder gespeeld.

Cesc Fabregas speelde een hoofdrol in de eerste helft. De Spaanse middenvelder opende in de 34ste minuut de score, maar hij moest zich vijf minuten later met een blessure laten vervangen. De gelijkmaker van Burnley (Kevin Nugent tikte de bal over doelman Manuel Almunia) was een nieuwe tegenvaller voor Arsenal.

Toch kwam het in het laatste half uur allemaal nog goed voor
The Gunners. Theo Walcott herstelde in de zestigste minuut met een geplaatst schot de voorsprong en Andrei Arshavin bepaalde de eindstand in blessuretijd op 3-1.

West Ham United-Bolton Wanderers 1-2Bolton boekte in de degradatiezone een belangrijke zege op
West Ham. Na ruim een kwartier spelen hadden de gasten al een 0-2 voorsprong te pakken. Kevin Davies tikte raak na een voorzet van Chung-Yong Lee en Jack Wilshere volleerde de tweede treffer binnen.

Tot aan de zeventigste minuut was er geen vuiltje aan de lucht voor Bolton. Dat veranderde na de rode kaart voor Tamir Cohen. Alessandro Diamanti bracht West Ham in de 88ste minuut terug tot 1-2 en Junior Stanislas raakte namens The Hammers in blessuretijd nog de lat.