Arsenal komt in Luik dramatische start te boven

Arsenal begon de Champions League-campagne in de Groep van AZ met een 3-2 zege op bezoek bij Standard Luik. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit, want The Gunners keken na vijf minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan.

Standard profiteerde optimaal van het zwakke begin van Arsenal, dat aantrad zonder Robin van Persie. Na twee minuten spelen verloor Eduardo da Silva in de buurt van zijn eigen strafschopgebied de bal na een domme hakbal. Eliaquim Mangala pikte de bal op en schoot raak in de korte hoek langs doelman Vito Mannone.

De 21-jarige Italiaan verdedigde het doel van Arsenal vanwege blessures van Manuel Almunia en Lukasz Fabianski. Mannone was in de vijfde minuut opnieuw kansloos. Ditmaal benutte Milan Jovanovic een strafschop, nadat William Gallas een overtreding had gemaakt op diezelfde Jovanovic (zie foto onder).

Niklas Bendtner (foto boven) schoot op slag van rust de aansluitingstreffer onder doelman Sinan Bolat door en schonk Arsenal daarmee hoop op een goed resultaat. In het laatste kwartier trokken de gasten de wedstrijd naar zich toe. Thomas Vermaelen zorgde voor 2-2 en Eduardo maakte zijn blunder uit de tweede minuut goed door na een hoekschop van Cesc Fabregas de 2-3 binnen te tikken.