Arsenal komende weken zonder Fabregas en Eboué

Arsenal zal het de komende weken moeten stellen zonder het duo Cesc Fabregas (23) en Emmanuel Eboué (27).

Arsenal komende weken zonder Fabregas en Eboué

Middenvelder Fabregas is minstens twee weken uit de roulatie door een hamstringblessure. Later vandaag ondergaat de aanvoerder van Arsenal een scan om te bekijken of de schade niet nog erger is dan al wordt gevreesd. Manager Arsène Wenger kan de komende vier weken ook geen beroep doen op verdediger Eboué, die last heeft van een knieblessure.

De spelers liepen hun blessure op tijdens het met 2-0 verloren Champions League-duel van afgelopen dinsdagavond tegen Sporting Braga.

Fabregas heeft al langere tijd last van zijn hamstring, maar daar staat deze blessure los van. 'Fabregas ondergaat later vandaag een scan. Na afloop van de scan kunnen we pas echt de schade opmaken, maar ik ga ervan uit dat hij minimaal twee weken is uitgeschakeld', verklaarde Wenger aan Arsenal-TV.

'Eboué heeft een last van een knieblessure. Het kan vier weken duren, maar de herstelperiode zou net zo goed acht weken kunnen beslaan.', aldus de verontruste Wenger.

Er was ook goed nieuws voor The Gunners. Middenvelder Aaron Ramsey en doelman Manuel Almunia hebben hun rentree gemaakt bij de reserves van Arsenal. Wel heeft het tweetal nog een trainingsachterstand en zal het nog even moeten wachten op de rentree in het eerste elftal. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's