Arsenal klopt Chelsea en vecht zich terug in Champions League-strijd

Arsenal heeft de druk op Chelsea opgevoerd. De ploeg van Unai Emery won zaterdag in eigen huis van zijn stadsgenoot en heeft nu nog maar een kleine achterstand op de nummer vier van de ranglijst.

Arsenal
Arsenal
2 - 0
Chelsea
Chelsea

Arsenal ging eerder dit seizoen met 3-2 onderuit op Stamford Bridge en won voor zaterdag slechts één van zijn laatste veertien competitiewedstrijden tegen Chelsea. Emery en zijn mannen wisten dan ook dat er wat extra's gevraagd werd en Arsenal startte werkelijk furieus aan de kraker. Pierre-Emerick Aubameyang schoot naast, Sokratis Papastathopoulos had geen geluk bij zijn kopbal en Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga redde fantastisch bij een inzet van dichtbij van Laurent Koscielny.

Chelsea kwam er in de openingsfase niet aan te pas en de 1-0 van Alexandre Lacazette, in de dertiende minuut, kwam Arsenal dan ook zeker toe. Lacazette controleerde de bal fantastisch, snelde langs Pedro en Marcos Alonso en schoot uit een lastige hoek hard raak. Pedro had na dit doelpunt direct kunnen antwoorden, maar zijn wippertje over keeper Bernd Leno ging net naast de voor hem verkeerde kant van de paal.

Chelsea groeide na deze kans wat meer in de wedstrijd. Toch bleef Arsenal de gevaarlijkste ploeg: Aaron Ramsey zette Kepa aan het werk en Aubameyang was dicht bij een doelpunt met een spectaculaire omhaal. Vijf minuten voor rust werd het alsnog 2-0, via een erg fortuinlijke goal van Koscielny. De verdediger probeerde te koppen, maar werkte de bal via zijn schouder langs de kansloze Kepa. De doelman zag Alonso kort voor rust nog bijna wat terugdoen voor Chelsea: de kopbal van de Spanjaard belandde echter op de paal.

In de tweede helft richtte Arsenal zich op het verdedigen van de voorsprong. Chelsea werd de bal gegund, maar de bezoekers hadden moeite om door de defensie van The Gunners (die dit seizoen toch al 32 doelpunten moest incasseren) te komen. Een schot van Willian werd geblokt door een ploeggenoot, Pedro schoot hoog over en ook Eden Hazard had het vizier niet op scherp staan. In afwachting van de komst van Gonzalo Higuaín speelde Hazard opnieuw als 'valse spits' bij Chelsea.

Ruim twintig minuten voor tijd bracht Chelsea-coach Maurizio Sarri Olivier Giroud in de ploeg. Ook de spits met een verleden bij Arsenal kon de bezoekers echter niet terug in de wedstrijd brengen. Arsenal (dat Hector Bellerín nog kwijtraakte met een op het oog zware blessure) doet na de zege in de Londense derby weer helemaal mee in de strijd om een plek bij de eerste vier, wat aan het einde van de rit Champions League-voetbal oplevert. De achterstand op Chelsea, de huidige nummer vier van de ranglijst, bedraagt nog maar drie punten.