Arsenal kan snel weer beschikken over Welbeck

Reacties

Danny Welbeck is dicht bij zijn rentree in het eerste elftal van Arsenal. De 25-jarige aanvaller speelde dit seizoen nog geen minuut voor The Gunners door aanhoudende knieklachten. Het duel met Leicester City zondag komt nog wel te vroeg voor de Engelsman.

Arsenal kan snel weer beschikken over Welbeck

Arsenal nam Welbeck in de zomer van 2014 voor twintig miljoen euro over van Manchester United en de spits maakte in zijn eerste seizoen in Londen vier doelpunten in 25 competitieduels. Sinds april ligt hij eruit. 'Hij is fit, maar mist nog wedstrijdritme', zegt Wenger op de clubsite. 'De kans is groot dat hij bij de selectie zit voor het FA Cup-duel met Hull City volgende week', aldus de manager over de spits die afgelopen week zijn eerste minuten maakte voor Arsenal onder-21.

Ook Santi Cazorla en Jack Wilshere zijn op de weg terug, meldt de Fransman. 'Ze zitten in de laatste fase van hun herstel, het is een kwestie van weken tot ze terug zijn.' Tomás Rosicky liep in het bekerduel met Burnley een zware bovenbeenblessure op en is langdurig uitgeschakeld.

Arsenal, dat derde staat, speelt zondag om 13.00 uur het cruciale duel tegen koploper Leicester City. 'Dit zijn de wedstrijden waar we van houden', vertelt Wenger. 'Leicester heeft niets te verliezen, maar als je bovenaan staat kun je ook gaan nadenken over wat je kunt verliezen. Dat is het moment dat de zenuwen komen. Ik ben benieuwd hoe ze daar mee omgaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.