Arsenal kaapt Park op laatste moment weg bij Lille

Het ziet er naar uit dat Chu-Young Park zijn loopbaan een vervolg geeft in Londen. De aanvaller van AS Monaco was al rond met de Franse kampioen Lille, maar koos op het laatste moment voor Arsenal.

Arsenal kaapt Park op laatste moment weg bij Lille

In Londen zal Park zaterdag een medische keuring ondergaan om vervolgens een meerjarige verbintenis te ondertekenen. De 26-jarige Zuid-Koreaan bracht een schokgolf teweeg met zijn handelswijze.

'We hebben geen telefoontje gehad, niets', vertelt Lille-voorzitter Michel Seydoux tegen de BBC. 'Wat we hebben begrepen, dat hij bij Arsenal zit. Terwijl Monaco en Lille al een overeenkomst hadden.'

De international (53 verschijningen) maakte het afgelopen WK in Zuid-Afrika naam door een eigen doelpunt tegen Argentinië (4-1 verlies). De wedstrijd daarop, tegen Nigeria, maakte hij met een vrije trap gelijk (2-2), waardoor Zuid-Korea zich alsnog plaatste voor de achtste finale.

Met het aantrekken van Park komt manager Arsène Wenger, die in het verleden diens huidige werkgever AS Monaco zeven seizoenen leidde, een dag voor het treffen met Manchester United een deel van zijn belofte na. De Fransman beloofde voor het sluiten van de transfermarkt drie spelers aan trekken om het verlies van Samir Nasri (Manchester City) en Cesc Fabregas (Barcelona) op te vangen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's