Arsenal in razendtempo langs Sunderland

De wedstrijden van Arsenal lijken steeds korter te worden. Hield PSV het vorige week een uur vol, en was Leeds United al na twintig minuten kansloos, tegen Sunderland was het duel al na negen minuten beslist. Nwanko Kanu was de grote man voor the Gunners. Met de 3-1 zege vestigde Arsenal wederom een record.

Het laaggeklasserde Sunderland had niets in te brengen tegen het geöliede spel van the Gunners. De eerste de beste aanval leverde direct een voorsprong op. Nwankwo Kanu bevestigde zijn goede vorm door in de tweede minuut op de juiste plek alert binnen te tikken. De Nigeriaan scoorde nadat doelman Thomas Sørensen er ternauwernood in was geslaagd een hoekschop van Thierry Henry uit zijn doel te houden. De Deen bokste het leer echter voor de voeten van Kanu.

Zeven minuten later was Sørensen echt kansloos. Fredrik Ljungberg zette een aanval op, die na een fraaie pass Sylvain Wiltord terechtkwam bij Kanu. Bij de tweede paal kopte de ex-Ajacied onhoudbaar binnen.

De snelle 2-0 besliste eigenlijk het duel. Het spel voltrok zich op de helft van the Black Cats en het wachten was op de 3-0. Die viel vlak voor rust. Invaller-doelman Thomas Myrhe kon met moeite een schot van Wiltord keren, waarna Patrick Vieira de 3-0 binnentikte. Myrhe was ingevallen voor Sørensen, die met een elleboog-blessure van het veld moest na een botsing met Henry.

Na rust nam Arsenal wat gas terug. De ploeg van coach Arsène Wenger bleef gevaarlijk, maar zag ook Sunderland enkele keren in de buurt van David Seaman komen. Iets wat voor rust niet was gebeurd. Het leverde vlak voor tijd nog wel een eretreffer op: 3-1 door een mooie kopbal van Jody Craddock.

Arsenal vestigde weer eens een nieuw record. De Londense koploper bleef voor het dertigste duel op rij ongeslagen. En daarmee verbeterde de club het Premiership-record van Manchester United dat drie jaar geleden 29 duels op rij zonder nederlaag was gebleven.