Arsenal heeft genoeg aan 19 minuten

Waar Ajax afgelopen dinsdag voor vreesde, overkwam Manchester City. Het duel met Arsenal op Maine Road was nog geen negentien minuten onderweg, of de zege van Arsenal stond al vast. Arsenal toonde zich in de openingsfase zeer efficiënt en freewheelde vervolgens de negentig minuten vol. The Gunners wonnen uiteindelijk met 5-1.

Het applaus en gejuich in de 42ste minuut spraken boekdelen. Manchester City-doelman Carlo Nash dook op een eenvoudig rollertje van Robert Pires en verrichtte daarmee zijn eerste echte redding van het duel. Dat zijn eigen supporters zijn safe met een hoongelach begroetten, was logisch, aangezien Arsenal al
lang op een 4-0 voorsprong stond.

In de eerste negentien minuten walste het elftal van coach Arsène Wenger dodelijk over the Blues heen. Vier kansen, vier doelpunten. Doelpunt 1 kwam op naam van Dennis Bergkamp, die in de vierde minuut als enige attent reageerde op een voorzet van Lauren en de bal simpel langs Nash tikte. Nummer 2 was een fraaie. Thierry Henry passeerde tegenstander Richard Dunne op snelheid over de achterlijn, legde terug op Robert Pires, die de 2-0 in het doel tikte.

Henry zelf tekende voor 3-0. Hij controleerde een voorzet van achteruit van Martin Keown, en schoot zeer rap diagonaal raak. In de negentiende minuut maakte Sol Campbell het kwartet vol, met een kopbal uit een hoekschop van Henry.

Al die tijd had ManCity machteloos toegekeken. Na rust probeerde de thuisploeg de eer te redden. Dat lukte pas vlak voor tijd, via Nicolas Anelka, die van dichtbij binnentikte op aangeven van Robbie Fowler. Patrick Vieira had lang daarvoor al de vijfde goal van Arsenal gemaakt.