Arsenal heeft aan goal Sánchez niet genoeg tegen Palace

Arsenal heeft schade opgelopen in de strijd om directe plaatsing voor de Champions League. The Gunners beten zich in eigen huis stuk op stadgenoot Crystal Palace (1-1).

Na de uitschakeling in het FA Cup-toernooi en in de Champions League heeft de selectie van manager Arsène Wenger het vizier volledig op de competitie gericht en dat leek zijn vruchten af te werpen. Op bezoek bij Everton (0-2) en in de thuiswedstrijd tegen Watford (4-0) werd overtuigend gewonnen, maar in het uitduel met West Ham United pakte Arsenal slechts een punt en ook tegen een andere stadgenoot kwamen The Gunners niet ongeschonden uit de strijd.

Dat terwijl Alexis Sánchez de score vlak voor rust nog opende. Arsenal veroverde de bal dicht bij het vijandelijke strafschopgebied en Danny Welbeck had direct oog voor de ruimte achter de verdediging van The Eagles. De Engelsman bediende zijn collega-aanvaller met een fraai stiftje, waarna Sánchez de bal over keeper Wayne Hennessey kopte.

Manager Alan Pardew bracht ex-Arsenal-spits Emmanuel Adebayor binnen de lijnen om de gelijkmaker te forceren. De 32-jarige Togolees maakte zich niet populair bij de Arsenal-aanhang door na een goal voor Manchester City het volledige veld over te steken om  zijn treffer te kunnen vieren op enkele meters van het uitvak, waarin Arsenal-fans moeite hadden zich in bedwang te houden. Zondagavond was de rol van Adebayor minder spraakmakend.

Het was namelijk niet Adebayor, maar Yannick Bolasie die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De Congolees dribbelde in de 81ste minuut naar binnen en versloeg doelman Petr Cech met een schot in de korte hoek. Arsenal verzuimde met een antwoord op de 1-1 te komen, waardoor de kansen van Manchester City op directe plaatsing voor de Champions League stijgen. De ploegen hebben nu evenveel punten, terwijl City een beter doelsaldo heeft. Crystal Palace is als nummer zestien met een voorsprong van negen punten op nummer achttien Sunderland zo goed als veilig.