Arsenal haalt Cech weg bij stadgenoot Chelsea

Reacties

Petr Cech verlaat Chelsea na elf jaar. De 33-jarige Tsjechische goalie vertrekt naar stadgenoot Arsenal en tekent een meerjarig contract.

Arsenal haalt Cech weg bij stadgenoot Chelsea

De doelman kwam in 2004 van het Franse Rennes naar Stamford Bridge, waar hij vervolgens tien seizoenen lang de eerste keus onder de lat was. Afgelopen seizoen werd hij echter voorbijgestreefd door Thibaut Courtois.

Cech, die vrijdagmiddag de medische keuring heeft ondergaan, wilde niet langer tweede viool spelen achter de 23-jarige Belg en zoekt zijn heil nu bij Arsenal.

In het Emirates Stadium zal Cech zeer waarschijnlijk eerste keeper worden, hetgeen slecht nieuws is voor Wojciech Szczesny en David Ospina. Voor de Pool leek al geen ruimte meer toen Arsène Wenger hem in januari verving door de Colombiaan, maar voor Ospina - pas een jaar in dienst in Londen - zal het een harder gelag zijn. Arsenal heeft bovendien de beschikking over Emiliano Martínez, die afgelopen seizoen door gelijktijdige blessures van Szczesny én Ospina vier duels speelde in de Premier League.

Manager Arsène Wenger is verguld met de komst van de ervaren Tsjech. 'Hij is een speler die ik al lange tijd bewonder en ik ben zeer blij dat hij heeft besloten naar Arsenal te komen. Hij heeft in de voorbije seizoenen bewezen een van de beste keepers ter wereld te zijn en is voor ons zeker een versterking.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.