Arsenal getroffen door blessuregolf onder keepers

Het is nog niet duidelijk hoe lang Arsenal-doelman Wojciech Szczesny (foto) aan de kant staat. Voor manager Arsène Wenger wordt het er niet gemakkelijker op.

Arsenal getroffen door blessuregolf onder keepers

Bij The Gunners is zo langzamerhand sprake van een ware keeperscarrousel. Aanvankelijk was Lukasz Fabianski de eerste keuze in het Londense doel, maar de Pool blesseerde zich onlangs aan een schouder en is voorlopig uitgeschakeld.

Diens vervanger onder de lat, Wojciech Szczesny, liet zich woensdagavond tegen Barcelona al na een kwartier spelen noodgedwongen vervangen. De jonge Pool ontwrichte een vinger bij het stoppen van een inzet van Barça-back Dani Alves.

Szczesny werd vervangen door Manuel Almunia. De Spanjaard, eerder in het seizoen min of meer aan de kant gezet door Wenger, incasseerde weliswaar drie doelpunten, maar maakte een gedegen indruk.

Momenteel is Almunia de enige fitte doelman in de selectie van The Gunners, aangezien de aan Hull City uitgeleende Vito Mannone onlangs een dijbeenblessure op heeft gelopen.

Wenger heeft volgens de BBC weinig trek om een piepjonge junior-doelman onder de lat te posteren en is wellicht van plan bij de Engelse voetbalbond dispensatie aan te vragen om een nieuwe doelman te mogen aantrekken wanneer Szczesny lang aan de kant staat. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's