Arsenal geeft tegen Fulham weer een voorsprong weg

In de Premier League verspeelde Arsenal opnieuw een 2-0 voorsprong tegen het Fulham van manager Martin Jol. Everton pakte met John Heitinga in de basis drie punten op Goodison Park tegen Sunderland.

Arsenal – Fulham 3-3Arsenal verspeelde net als in de Champions League-wedstrijd tegen Schalke 04 een 2-0 voorsprong. Het eerste halfuur was de ploeg van manager Arsène Wenger heer en meester en had het binnen 25 minuten een voordelige marge van 2-0 door doelpunten van Olivier Giroud en Lukas Podolski.

Nog voor rust kwam het zwak startende Fulham van manager Martin Jol terug via twee treffers van Dimitar Berbatov. Na de rust was het opnieuw de Bulgaar die een strafschop verzilverde na de overtreding van Mikel Arteta. De middenvelder van Arsenal kreeg in de blessuretijd alsnog de kans zijn fout goed te maken vanaf elf meter.

In de laatste actie van de spectaculaire wedstrijd faalde de Spanjaard echter oog in oog met Fulham-doelman Mark Schwarzer en besliste daarmee de wedstrijd. In een eerder stadium was het Giroud die met zijn tweede doelpunt 3-3 op het bord zette en daarmee de zwakke defensie van Arsenal nog enigszins maskeerde.

Everton - Sunderland 2-1Het goed presterende Everton begon net als in de wedstrijd tegen Fulham (2-2) met John Heitinga in de basis. Heitinga, die in de tweede helft een gele kaart incasseerde, kreeg in het centrum van de verdediging de voorkeur boven de Fransman Sylvain Distin.

Op Goodison Park creëerden beide ploegen weinig kansen totdat Adam Johnson in de extra tijd van de eerste helft een afgeslagen hoekschop op waarde wist te schatten waardoor Sunderland met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

The Toffees konden een kwartier voor tijd de wedstrijd alsnog ombuigen door doelpunten van Marouane Fellaini en Nikica Jelavic. Everton blijft door deze 2-1 overwinning bovenin de Engelse Premier league meedraaien.

Southampton – Swansea City 1-1Swansea City verspeelde zaterdag, zonder de nog altijd geblesseerde keeper Michel Vorm, twee dure punten in Southampton tegen de nummer laatst van de Premier League. The Swans kwamen in het duel met Southampton niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De doelpunten werden gemaakt door Morgan Schneiderlin (Southampton) en Nathan Dyer. Bij Swansea stond voormalig Feyenoorder Jonathan de Guzman in de basis en zaten de Nederlanders Kemy Agustien en Dwight Tiendalli op de bank. Agustien mocht in tegenstelling tot Tiendalli nog wel invallen en liep binnen drie minuten tegen een gele kaart aan.

Overige uitslagenWigan Athletic - West Bromwich Albion 1-2Reading - Norwich City 0-0Stoke City - Queens Park Rangers 1-0 Foto: VI Images