Arsenal geeft 4-0 voorsprong weg, Tévez goud waard

Newcastle United kwam in eigen huis knap terug van een 4-0 achterstand bij rust tegen Arsenal. Carlos Tévez schitterde voor Manchester City, Tottenham Hotspur won nipt.

Newcastle United - Arsenal 4-4Arsenal kende in St James' Park een geweldige start van de wedstrijd. Al na 42 seconden opende Theo Walcott de score, na een goede steekpass van Andrey Arshavin. Twee minuten later was de Rus opnieuw de aangever. Dit keer kopte Johan Djourou uit een vrije trap van hem raak. Daarna was het de beurt aan Robin van Persie, die The Gunners met twee treffers een 4-0 voorsprong bij rust bezorgde. De tweede helft leek dus slechts een formaliteit, maar na het wegsturen van Abou Diaby kantelde de wedstrijd.

De middenvelder liet zich in de vijftigste minuut gaan na een harde overtreding van Joey Barton. Hij greep de middenvelder bij de keel en duwde de toegesnelde Kevin Nolan van zich af, waarop scheidsrechter Phil Dowd besloot hem een rode kaart te geven. Newcastle kreeg hoop door de overtalsituatie en kwam in de 68ste minuut op 1-4. Een overtreding van Laurent Koscielny op Leon Best leverde een strafschop op, die door Barton werd binnengeschoten. Best tekende zelf voor de tweede treffer in de 75ste minuut, waarna Dowd in de 83ste minuut opnieuw een strafschop gaf.

Opnieuw verzilverde Barton deze buitenkans, waarna The Magpies opzoek gingen naar de gelijkmaker. En deze kwam er ook. Een afgeslagen vrije trap van Barton kwam voor de voeten van Cheick Tioté terecht en die twijfelde niet. Met links haalde de ex-speler van FC Twente snoeihard uit: 4-4. De thuisclub kreeg nog kansen op meer, maar het bleef bij een gelijkspel.

Manchester City - West Bromwich Albion 3-0Ook Manchester City leidde halverwege riant tegen West Bromwich Albion, maar in tegenstelling tot Arsenal liet het de tegenstander in de tweede helft niet terugkomen. Man van de wedstrijd was Carlos Tévez. De aanvaller maakte een hattrick, binnen 22 minuten. In de zeventiende minuut opende de Argentijn de score vanaf de strafschopstip en vier minuten later maakte hij er op aangeven van David Silva 2-0 van. Zes minuten voor rust voltooide Tévez zijn drieklapper, door opnieuw een penalty te benutten.

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 2-1Tottenham Hotspur begon uitstekend aan zijn thuisduel met Bolton Wanderers. In de zesde minuut opende Rafael van der Vaart de score namens The Spurs door een strafschop te benutten na een handsbal van Mark Davies. Een overtreding van Samuel Ricketts op Aaron Lennon leverde twee minuten later opnieuw een penalty op, maar dit keer schoot Van der Vaart naast. Op aangeven van Davies maakte Daniel Sturridge tien minuten na rust gelijk en lang leek de misser van Van der Vaart, die halverwege werd vervangen door Steven Pienaar, een dure te zijn. Maar in blessuretijd bezorgde invaller Niko Kranjcar de thuisclub met een schitterend schot van afstand alsnog drie punten.

Overige uitslagenStoke City - Sunderland 3-2Wigan Athletic - Blackburn Rovers 4-3Aston Villa - Fulham 2-2Everton - Blackpool 5-3 Foto: VI Images