Arsenal en Spurs naar halve finale met tien man

Arsenal en Tottenham Hotspur hebben zich geplaatst voor de halve finale van de League Cup. Beide Londense clubs presteerden dat ondanks een mannetje minder in de slotfase.

Arsenal en Spurs naar halve finale met tien man

Blackburn Rovers-Arsenal 2-3 (n.v.)Zoals te doen gebruikelijk verscheen Arsenal niet in de sterkste opstelling aan de aftrap in Ewood Park. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Abou Diaby domineerde het veredelde jeugdteam echter in Blackburn.

Diaby opende op ietwat gelukkige wijze de score na een voorzet van Nicklas Bendtner en Eduardo da Silva (foto) strafte een fout van Christopher Samba af. Met een 0-2 voorsprong leek de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium gespeeld.

Roque Santa Cruz zorgde er echter voor dat er toch nog sprake was van een echte wedstijd. De Paraguyaan, de man in vorm bij Blackburn, verzorgde nog voor rust de aansluitingstreffer door een voorzet van Matt Derbyshire binnen te glijden. Koppend maakte Santa Cruz er in de tweede helft zelfs 2-2 van, waardoor een verlenging noodzakelijk werd.

Arsenal moest het in de extra tijd doen met tien man. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd had Denilson een overdreven rode kaart gekregen. Desondanks bleven The Gunners op de been en forceerden zelfs een beslissing. Da Silva ontsnapte na een steekpass van Song Billong en rondde beheerst af: 2-3.

De Nederlander Nacer Barazite beleefde een ongelukkige invalbeurt. De zeventienjarige middenvelder betrad in de tachtigste minuut het veld, maar moest zich tijdens de verlenging laten vervangen met een schouderblessure.

Manchester City-Tottenham Hotspur 0-2Ook The Spurs moesten de wedstrijd met tien man uitspelen. Didier Zokora moest twintig minuten voor tijd met een rode kaart van het veld na een overtreding op Elano.

De gasten leidden op dat moment met 0-1. Jermain Defoe had geprofiteerd van voorbereidend werk van Aaron Lennon. Doelman Paul Robinson behoedde zijn ploeg een aantal malen voor een gelijkmaker, waarna Steed Malbranque de wedstrijd besliste door in ondertal te scoren na een counter: 0-2.

Bekijk hier al onze video's