Arsenal en Liverpool laten steken vallen

De slechte reeks van Liverpool houdt aan. Fulham was dit keer te sterk. Koploper Arsenal profiteerde niet. Ondanks een goal van Bergkamp gingen de Gunners ook onderuit. Hasselbaink redde een punt voor Chelsea.

Liverpool heeft geen einde kunnen maken aan de slechte reeks. Na puntverlies tegen Sunderland en Middlesbrough bleek ook Fulham in staat The Reds punten afhandig te maken (3-2). Facundo Sava en Sean Davis waren de beulen voor Liverpool. Sava scoorde twee keer, terwijl Davis met een assist en een doelpunt een belangrijke bijdrage leverde aan de verrassende overwinning. Liverpool bleek zelfs tegen tien man niet in staat de 3-1 achterstand -Hamann had tegen gescoord- ongedaan te maken. Alain Goma had twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart gekregen. Mede door toedoen van Edwin van der Sar bleef Fulham op de been. Liverpool kwam niet verder dan de 3-2 van de voet van Milan Baros.

Er leek voor Arsenal weinig aan de hand. Dennis Bergkamp, die voldoende hersteld bleek van een ribblessure, zette Southampton op achterstand. Op slag van rust bracht James Beattie de ploegen in balans. Een klein half uur voor het einde ging het mis voor de ploeg van Arsène Wenger. Arsenal-verdediger Sol Campbell veroorzaakte een strafschop en werd voor zijn overtreding zelfs gestraft met een rode kaart. Beattie verzilverde de penalty en na de 3-1 van Agustin Delgado was het duel beslist. De aanvaller uit Ecuador profiteerde van een weifelend optreden van David Seaman, die na zijn blessure zijn rentree maakte. De 3-2 van invaller Robert Pires kwam te laat voor Arsenal.

Ondanks de nederlaag houdt Arsenal de leiding in het Premiership. Everton heeft de koploper binnen bereik. Tegen West Bromwich Albion bleek een doelpunt van Tomasz Radzinski voldoende voor de drie punten. De 1-0 was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Chelsea mocht zichzelf gelukkig prijzen met een punt (1-1). De ploeg van Claudio Ranieri stevende tegen het laaggeklasseerde Bolton Wanderers af op een nederlaag. Per Frandsen zette Bolton op voorsprong. Een rode kaart voor Celestine Babayaro, die uit veld werd gestuurd wegens een elleboog bij Youri Djorkaeff, deed de Chelsea-zaak geen goed. Maar invaller Jerrel Hasselbaink redde een punt. De Nederlander kopte uit een voorzet van Gianfranco Zola raak: 1-1.

Middlesbrough versloeg Manchester City (3-1). In het Riverside Stadium scoorden Ugo Ehiogu, Alen Boksic en Geremi voor de thuisploeg, die daarmee op eigen veld ongeslagen blijft. Nicolas Anelka had City even hoop gegeven, maar de rode kaart voor Shaun Wright-Phillips maakte de opgave van Manchester City onmogelijk. West ham United kwam vaster op de laatste plaats te staan. Aston Villa was met 4-1 duidelijk te sterk voor de hekkensluiter. Clinton Morrison bezorgde Birmingham City met een late treffer Sunderland een kater (1-0).

Bekijk hier al onze video's