Arsenal en Leicester City raken door gelijkspel verder achterop

Reacties

Leicester City en Arsenal zijn ook na het tweede competitieduel nog zonder overwinning. De nummer één en twee van het voorbije Premier League-seizoen hielden elkaar in de tang en scoorden niet: 0-0.

Arsenal en Leicester City raken door gelijkspel verder achterop

Arsenal had vorige week het seizoen geopend met een 3-4 nederlaag tegen Liverpool, terwijl de titelverdediger verrassend onderuit ging tegen Hull City (2-1).

In het King Power Stadion toonden de ploegen aan nog niet in de vorm van vorig seizoen te steken (toen Leicester City overigens twee keer verloor van Asenal), maar wel aan elkaar gewaagd te zijn. De eerste helft verliep zonder écht grote mogelijkheden. Arsenal probeerde het met een schotje van Alex Oxlade-Chamberlain en een vrije trap van Santi Cazorla. Leicester werd nauwelijks gevaarlijk, al veerde het thuispubliek even op toen om een strafschop gevraagd werd. Danny Drinkwater werd onderuit gehaald door Laurent Koscielny, maar arbiter Mark Clattenburg bleek doof voor de smeekbedes.

Na rust hielden de ploegen elkaar ook in bedwang. Jamie Vardy schoot in kansrijke positie naast. Ook in de tweede helft was er even ophef over de arbitrage. Francis Coquelin mocht zich gelukkig prijzen dat hij geen tweede gele kaart kreeg. In de eerste helft was de Arsenal-middenvelder al goed weggekomen met slechts geel voor een harde sliding op de benen van Vardy en even leek hij te moeten inrukken toen hij Riyad Mahrez naar de grond werkte. Clattenburg spaarde hem evenwel.

In de slotfase probeerden beide ploegen het nog wel, maar werd er ondanks een grote kans voor Mahrez niet meer gescoord. Clattenburg vertolkte nog wel een hoofdrol toen invaller Ahmed Musa om een strafschop vroeg na een duel met Héctor Bellerin. Opnieuw maakte Clattenburg zich niet populair bij de aanhang van de thuisploeg, hij greep immers wederom niet in. Daardoor hebben beide ploegen al vijf punten achterstand op Manchester United, Manchester City, Chelsea en Hull City, het kwartet ploegen dat nog zonder averij is.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.