Arsenal en Chelsea blijven in spoor Manchester United

Terwijl Edwin van der Sar Manchester United op weg hielp naar een zege, gingen achtervolgers Chelsea en Arsenal in de tweede helft met de punten aan de haal.

Manchester United-Aston Villa 3-1Edwin van der Sar legde binnen een minuut de basis voor een overtuigende overwinning van Manchester United. De doelman leverde met snel genomen vrije trap de assist voor de openingstreffer van Wayne Rooney na 49 seconden. De Engelse aanvaller verdubbelde op slag van rust de marge. De opleving van Aston Villa via Darren Bent was van korte duur. Nemanja Vidic maakte vijf minuten na de aansluitingstreffer een einde aan de illusies van de gasten.

Arsenal-Everton 2-1Everton kwam in de 24ste minuut dankzij een dubieuze treffer op voorsprong. Louis Saha mocht ondanks de terechte buitenspelclaims van Arsenal de score openen. Met John Heitinga bleef de defensie van de gasten tot halverwege de tweede helft overeind.

Invaller Andrei Arshavin brak de ban in de zeventigste minuut de ban. Robin van Persie was kort daarna dicht bij een treffer. Everton-keeper Tim Howard duwde de vrije trap over het doel. Het bleek uitstel van executie, want uit de daaropvolgende corner mikte de Oranje-international de bal op het hoofd van Laurent Koscielny.

Sunderland-Chelsea 2-4Chelsea kende een teleurstellende eerste helft in Stadium of Light. De ploeg van Carlo Ancelotti, die nog geen beroep kon doen op recordaankoop Fernado Torres, zocht na 45 minuten de kleedkamer op met een 2-2 stand. De tegentreffers had Chelsea aan zichzelf te wijten. De 1-0 van Phil Bardsley mocht keeper Peter Cech zich aanrekenen, terwijl Kieran Richardson zijn 2-2 dankte aan het opspringende muurtje.

Na rust stelde Chelsea orde op zaken. John Terry kort na een uur en Nicolas Anelka in blessuretijd volgden het voorbeeld dat Frank Lampard en Salomon Kalou in de eerste helft had gegeven. Door de zege bleef de achterstand op koploper Manchester United tien punten. Foto: VI Images