Arsenal dendert kort voor rust over Liverpool heen

In een rechtstreeks duel om Champions League-voetbal heeft Arsenal thuis tegen Liverpool aan het langste eind getrokken (4-1). In tijdsbestek van acht minuten werd de wedstrijd beslist door The Gunners.

Arsenal begon uitstekend aan de wedstrijd en zette Liverpool vast op eigen helft. Al snel kreeg de thuisclub een enorme kans, maar Aaron Ramsey schoot slap in en zag Simon Mignolet eenvoudig redding brengen. Na tien minuten voetbalden de bezoekers steeds beter onder de druk uit en Raheem Sterling kreeg een enorme mogelijkheid om Liverpool op voorsprong te zetten, maar Lazar Markovic speelde de bal te ver voor zijn ploeggenoot.

Die misser kwam de ploeg van Brendan Rodgers duur te staan. Want Arsenal liep daarna over Liverpool heen. Héctor Bellerín opende in de 37ste minuut de score. De rechtsback trok naar binnen en rondde af in de lange hoek. Drie minuten later schoot Mesut Özil een vrije trap binnen en op slag van rust was het weer raak. Dit keer scoorde Alexis Sánchez van afstand.

De wedstrijd was daarmee beslist, want na rust kwam Liverpool niet meer in de wedstrijd. Jordan Henderson benutte nog wel een strafschop, die werd toegekend na een overtreding van Héctor Bellerín op Raheem Sterling, maar spannend werd het niet meer. De bezoekers eindigden de wedstrijd overigens met tien man, aangezien Emre Can in de slotfase zijn tweede gele kaart kreeg voor een domme overtreding op invaller Danny Welbeck. In de extra speeltijd deelde Olivier Giroud de genadeklap uit door na een counter de eindstand te bepalen op 4-1.

Arsenal ligt door de eenvoudige zege op pole position voor Champions League-deelname volgend jaar. De ploeg van manager Arsène Wenger is nu tweede in de Premier League met 63 punten uit 31 duels, maar Manchester City kan de Noord-Londense club maandag weer achterhalen bij een uitzege op Crystal Palace. Liverpool blijft met 54 punten vijfde, maar Southampton en Tottenham Hotspur kunnen Rodgers' ploeg dit weekend passeren.