Arsenal blijft in race om miljoenenbal na zege op West Ham

Reacties

In de thuiswedstrijd tegen stadgenoot West Ham United heeft Arsenal de vierde plaats in ieder geval tijdelijk weer overgenomen van Everton. De ploeg van manager Arsène Wenger passeerde de club uit Liverpool op de ranglijst dankzij een 3-1 zege op The Hammers. De strijd om het ticket voor de voorronden van de Champions Leage ligt daardoor nog volledig open.

Arsenal blijft in race om miljoenenbal na zege op West Ham

Zeker omdat Everton, dat woensdag in actie komt tegen Crystal Palace, Manchester City en Manchester United nog op bezoek krijgt in het slot van de competitie. Het is echter de vraag of dat de mannen van manager Roberto Martínez afschrikt, want de laatste zeven competitieduels eindigden allemaal in een zege.

En daardoor is Arsenal plots niet zeker meer van de zeventiende (!) CL-deelname op rij. Dat heeft het echter volledig aan zichzelf te danken. Lange tijd waren The Gunners in de race voor de landstitel, maar door in 2014 onder meer te verliezen van Liverpool (1-5), Stoke City (0-1), Chelsea (0-6) en Everton (0-3) staat nu zelfs de vierde plaats op de tocht.

Kim Källstrom, Wojciech Szczesny, Per Mertesacker en Bacary Sagna kunnen de 0-1 van Matt Jarvis niet voorkomen. En dus incasseerde Arsenal voor de vierde keer op rij een doelpunt.
Kim Källstrom, Wojciech Szczesny, Per Mertesacker en Bacary Sagna kunnen de 0-1 van Matt Jarvis niet voorkomen. En dus incasseerde Arsenal voor de vierde keer op rij een doelpunt.

Dinsdagavond deed Arsenal wat het resultaat betreft in ieder geval weer wat het moest doen. Toch sneed het zichzelf nog bijna lelijk in de vingers. Vlak voor rust mocht de 1 meter 70 kleine Matt Jarvis tussen vier Arsenal-verdedigers van dichtbij op doel koppen en zowaar scoren. Die tegentreffer was typerend voor de vorm waarin de FA Cup-finalist de laatste weken steekt.

Dankzij knappe treffers van Lukas Podolski (foto) en Olivier Giroud - beide aanvallers hadden maar weinig ruimte nodig om raak te knallen - bleef Wenger nieuw leed bespaard. Omdat Podolski er van dichtbij ook nog 3-1 van maakte is de vierde plaats weer in het bezit van Arsenal, dat wel moet vrezen dat Everton de voorsprong van twee punten woensdag weer in ere herstelt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.