Ars schiet bekerdroom De Treffers in duigen

Ook de amateurs van De Treffers zijn er niet in geslaagd te stunten in de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Zondagtopklasser ging in eigen huis met 3-1 onderuit tegen streekgenoot NEC.

Waar de derby van De Treffers tegen NEC in 2000 nog bij menigeen op het netvlies staat, zal het bekerduel van oktober 2014 vooral als een gemiste kans worden gezien door de amateurs uit Groesbeek.

Beelden van de streekderby in 2000 gingen de hele wereld over. Bij de stand van 1-1 stapte Jan Maas, de toenmalige verzorger van De Treffers, het veld in en voorkwam koppend een doelpunt van NEC'er Jack de Gier. De confrontatie in Groesbeek werd deze avond echter geen wereldnieuws, al zat een stunt tegen NEC er zeker in.

Een fout van verdediger Kevin Conboy leidde in de tweede helft de gelijkmaker in van De Treffers. Namens de amateurs was Wessel van der Horst - samen met de Mexicaan Santi de gevaarlijkste man bij de Groesbekers - verantwoordelijk voor de treffer. De amateurs hadden in de eerste helft lang stand gehouden, maar moesten vlak voor de rust toch een treffer incasseren.

Afgang
De doorgebroken Christian Santos werd neergelegd door Joris Janssen, waardoor scheidsrechter Björn Kuipers niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Vanaf elf meter maakte Sjoerd Ars dankbaar gebruik van de kans: 0-1. Diezelfde Ars zette zijn ploeg in de 82ste minuut, tien minuten na de gelijkmaker van De Treffers, weer op voorsprong in Groesbeek.

Het slotakkoord was voor invaller Anthony Limbombe, die vlak voor tijd de eindstand vastlegde: 1-3. NEC, dat het laatste kwartier met tien man verder moest na de rode kaart van Navarone Foor (twee keer geel), voorkwam daardoor een afgang tegen de amateurs. En dat terwijl De Treffers na de gelijkmaker nog kansen kreeg om op voorsprong te komen.

Met de exit van De Treffers is de hoop op een bekerstunt door een amateurclub gevestigd op WKE, dat later op de avond aantreedt tegen Eredivisionist Excelsior. Van de acht amateurclubs zijn er inmiddels zeven uitgeschakeld. Alleen de amateurs uit Emmen kunnen als niet-betaaldvoetbalorganisatie nog doordringen tot de achtste finale.