Ars bevrijdt NAC, Volendam alleen aan kop

FC Volendam is na de derde speelronde nog de enige ploeg in de Jupiler League zonder puntenverlies. NAC Breda had eindelijk reden voor een feestje.

NAC Breda – Jong Ajax 3-0
NAC Breda heeft een dikke streep gezet onder de sportieve problemen. Na nederlagen tegen FC Volendam en FC Eindhoven legde de ploeg van trainer Robert Maaskant Jong Ajax in Breda hardhandig over de knie. Sjoerd Ars speelde daarin een hoofdrol.

De spits, die deze week werd overgenomen van NEC, beleefde een prima debuut voor NAC. Nadat Mats Seuntjens de thuisploeg op voorsprong had gezet, liep de Brabantse ploeg nog voor rust weg naar 3-0. Ars nam de assist voor zijn rekening voor de 2-0 van Kevin Brands om op slag van rust zelf de 3-0 te maken. In de tweede helft kon NAC gas terugnemen zonder dat het eerste succes in gevaar kwam.

FC Dordrecht – FC Volendam 1-3
FC Dordrecht heeft de rentree van Harry van den Ham als trainer niet kunnen opluisteren met een overwinning. De opvolger van de vertrokken Jan Everse moest toezien dat FC Volendam er met de punten vandoor ging. Aan de Krommedijk zorgde Jack Tuyp met twee goals voor de rust al voor een mooie marge voor de gasten. Jeroen Lumu bood vroeg in de tweede helft hoop, maar die verdween snel na een doelpunt van Kees Kwakman.

Achilles '29 – RKC Waalwijk 0-0
Achilles '29, dat de eerste twee duels in zeges had omgezet, heeft terrein moeten prijsgeven op FC Volendam. De Groesbeekse formatie kwam op eigen veld niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen RKC Waalwijk. Jop van Steen raakte nog wel de paal, maar een overwinning was te veel van het goede geweest voor Achilles '29.

FC Den Bosch – FC Emmen 3-0
FC Den Bosch heeft FC Emmen het eerste puntenverlies van het seizoen toegebracht. De formatie van trainer René van Eck dankte de zege op de Drentse gasten aan doelpunten van Jordy Thomassen en Arda Havar. Malcolm Esajas maakte in de tachtigste minuut uit een strafschop een einde aan de onzekerheid. De drie treffers betekenden ook de eerste overwinning voor de Brabanders dit seizoen.

Jong PSV – VVV-Venlo 1-5
Voor Jong PSV kwam er op de derde speeldag een hardhandig einde aan de succesvolle start van het seizoen. VVV-Venlo had het karwei in de eerste helft al geklaard. Na goals van Gianluca Nijholt en Jonathan Opoku kon de eerste zege de Limburgse gasten na het eigen doelpunt van Augustine Loof niet meer ontgaan. Sam Lammers zorgde voor een korte opleving van Jong PSV, dat daarna Robin Buwalda en Opoku VVV aan een fraaie zege zag helpen.