Arrestatie van matchfixing-verdachte 'Paul aus Holland'

De Noordwijker Paul R. is vorige week gearresteerd in Nederland. Eerder dit jaar vielen in Voetbal International meerdere verhalen te lezen over zijn betrokkenheid bij matchfixing in Duitsland. Uit papieren van de Duitse recherche bleek dat hij een hoofdrol speelde bij de gokmaffia.

Arrestatie van matchfixing-verdachte 'Paul aus Holland'

Hij verrichtte zijn werkzaamheden vanuit Nederland. De speler René Schnitzler verklaarde hoe Rooie Paul hem in hotel Huis ter Duin enveloppen gaf met tienduizenden euro's. In ruil moest hij wedstrijden verliezen met zijn toenmalige club FC Sankt Pauli. De ex-prof had tevens ontmoetingen met Paul R. in het Sheraton op Schiphol en in Scheveningse strandtenten.

Het Rotterdams parket heeft Paul R. nu gearresteerd in verband met een andere strafzaak. Maar de Duitse Justitie heeft al met gejuich gereageerd. Zij overwegen om uitlevering te vragen zodat 'Paul aus Holland' in Bochum kan worden berecht. Daar werden al meerdere kopstukken van het gokkartel veroordeeld tot gevangenisstraffen.

Een andere mogelijkheid is dat de Duitse Justitie het voetbaldossier doorspeelt aan Nederland. Dan zal hier een zaak gaan dienen over matchfixing. Paul R. was al enige tijd voortvluchtig. Tegen hem liep een internationaal arrestatiebevel. (Iwan van Duren & Tom Knipping) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's