'Arrestatie Russische crimineel na aanslag op Dortmund-bus'

Reacties

Speciale eenheden van de Duitse politie hebben vrijdagochtend een verdachte gearresteerd als gevolg van het onderzoek naar de aanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Volgens Bild gaat het om een 28-jarige Rus, Sergei V.

'Arrestatie Russische crimineel na aanslag op Dortmund-bus'

De arrestatie vond vroeg op de dag plaats, vlak voordat de verdachte zijn kantoor in Tubingen bereikte. Volgens diverse Duitse media zijn momenteel huiszoekingen gaande.

Sergei V. zou geld hebben willen verdienen aan de aanslag door te speculeren op een koersdaling van de aandelen van de Duitse topclub. De Rus verbleef op de dagen rond de aanslag in het hotel waar de spelers van Borussia Dortmund toewerkten naar de Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco.

Op basis van het IP-adres kon de politie achterhalen dat de Rus de bewuste aandelen kocht vanuit hotel L'Arrivée. Daar zou hij aan het personeel hebben gevraagd om een kamer met uitzicht op de straat waar de explosies uiteindelijk plaatsvonden.

Bartra
Het duel tussen Dortmund en Monaco werd een dag uitgesteld vanwege de drie explosies bij de spelersbus, die op het moment van de aanslag op weg was naar het Signal Iduna Park. Marc Bartra liep daarbij door glasscherven verwondingen aan zijn arm op en moest uiteindelijk geopereerd worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.