Arrestatie Lazio-captain in Italiaans omkoopschandaal

Het omkoopschandaal in Italië breidt zich verder uit. Maandagochtend zijn opnieuw negentien personen gearresteerd, waaronder ook elfvoudig Italiaans international Stefano Mauri.

Arrestatie Lazio-captain in Italiaans omkoopschandaal

De aanvoerder van Lazio werd ook verwacht in de EK-selectie van de Azzurri, maar bondscoach Cesare Prandelli besloot de 32-jarige middenvelder thuis te laten. Domenico Criscito, die wél deel uitmaakt van de 32-koppige voorselectie, werd maandag verhoord door de politie inzake het omkoopschandaal. Dat overkwam ook Antonio Conte, trainer van landskampioen Juventus.

Eerder deze maand kondigde de Italiaanse voetbalbond (FIGC) al een uitgebreid onderzoek aan naar een mogelijk grootscheeps omkoopschandaal in het Italiaanse voetbal. Liefst 22 clubs en 61 mensen moesten in eerste instantie een verklaring afleggen ten aanzien van hun betrokkenheid in de affaire die vorig seizoen gespeeld zou hebben.

In 2006 had in Italië ook al een roemruchte affaire plaats. Toen werd Juventus vanwege het Calciopoli-schandaal teruggezet naar de Serie B en bovendien twee landstitels afgenomen. Daardoor vierde Juve dit seizoen de officiële 28ste scudetto, en niet zoals de club zelf spreekt van een dertigste kampioenschap. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's