Arnautovic met drie treffers held van Werder Bremen

Marko Arnautovic heeft zijn waarde bewezen voor Werder Bremen. De Oostenrijker hielp de Duitse formatie met drie doelpunten aan een ruime overwinning bij Hoffenheim (1-4).

Op bezoek bij Hoffenheim liet de ploeg van trainer Thomas Schaaf er geen gras over groeien. Met Eljero Elia in de basis domineerde Werder Bremen en werd de thuisploeg gedwongen tot fouten maken. De openingstreffer viel uit een standaardsituatie. Een vrije trap van Kevin De Bruyne werd uitstekend ingekopt door centrale verdediger Sebastian Prödl.

Na een half uur verdubbelde Werder Bremen de voorsprong en was Arnautovic voor het eerst trefzeker. Na een één-twee met De Bruyne kwam hij vrij voor het doel en bleef hij oog-in-oog met doelman Koen Casteels koel. Na rust werd Hoffenheim wakker en deed het al snel iets terug toen Sejad Salihovic de achterstand verkleinde.

Daarna was het echter weer de beurt aan Arnautovic. Elia was net gewisseld toen de ex-speler van FC Twente twintig minuten voor tijd een vrije trap vanaf randje zestien benutte. Even later tekende hij voor nummer drie na een prima steekbal van Elia's vervanger Joseph Akpala.

Door de overwinning is Werder Bremen weer in het linkerrijtje van de Bundesliga terug te vinden. Met 21 punten uit vijftien duels deelt het de achtste plek met Borussia Mönchengladbach. Hoffenheim blijft onderin bungelen en staat zestiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.