Armoedig duel met VVV als minst slechte

VVV-Venlo heeft zijn puntentotaal verdubbeld dit seizoen. De Limburgse staartclub won in Tilburg van Willem II, dat er zo mogelijk nog minder van bakte voor het eigen morrende publiek (1-2).

De zege van VVV was de tweede deze jaargang. En net als de overwinning op Excelsior acht duels geleden, telde het resultaat dubbel omdat opnieuw een directe concurrent werd geklopt in de strijd tegen degradatie.

In Tilburg maakten de twee teams duidelijk waarom ze zo laag staan. Kwaliteit was ver te zoeken. Vooral de beide doelmannen oogden heel matig. De manier waarop Ibrahim Kargbo de 1-0 maakte, was voor hem heel fraai, maar voor Danny Wintjens minder flatteus.

De middenvelder uit Sierra Leone haalde in de tiende minuut snoeihard uit, maar mocht de VVV-keeper dankbaar zijn dat die zijn schot van zeker dertig meter niet eens bijna stopte. Eenzelfde scenario voltrok zich na rust voor hetzelfde doel.

Deze keer trad Kenneth Vermeer slap op. De Brabantse doelman moest zich gewonnen geven op een indraaiende vrije trap van Adil Auassar, terwijl de plek van waar Auassar aanlegde toch niet bepaald kansrijk was.

De 1-1 kwam extra hard aan omdat Willem II even daarvoor binnen vijf seconden vier keer heel dicht bij de 2-0 was. Telkens kreeg een VVV'er een voet en/of lichaam ervoor.

Het enige moment van klasse was zeven minuten voor tijd te bewonderen. Invaller Ekrim Kahya zag Vermeer te ver voor zijn doel staan. Met veel gevoel lobde de VVV-middenvelder de bal over de keeper heen in het doel, met de drie punten als beloning.

Door de zege klom VVV twee posities en is de ploeg van coach Andre Wetzel niet langer hekkensluiter. Willem II zag de tegenstander langszij komen, al hebben de Tricolores een beter doelsaldo.