Arminia Bielefeld houdt Hertha BSC van koppositie

Hertha BSC heeft verzuimd de koppositie over te nemen van 1899 Hoffenheim. Arminia Bielefeld verpestte het Berlijnse feestje (1-1).

Hertha BSC had de eerste plaats in de Bundesliga voor het grijpen, maar wist ook dat de laatste vier duels in Bielefeld slechts één punt hadden opgeleverd. Ook dit keer bleef een Berlijnse zege achterwege, ondanks een goed begin tegen Arminia.

Andrei Voronin vertaalde het uitgekookte spel van Hertha na minder dan een kwartier in een voorsprong. De Oekraïense aanvaller schoot knap raak uit een moeilijke hoek na een snelle spelhervatting van Hertha-keeper Jaroslav Drobny. Vijf minuten later eindigde zijn inzet op de lat.

Door toedoen van Artur Wichniarek moest Hertha de voor de koppositie noodzakelijk overwinning vergeten. De Poolse aanvaller tekende vijf minuten voor rust met een knappe kopbal voor de verdiende Arminia-gelijkmaker. In de tweede helft ontsnapte de Berlijnse formatie, die aanvallend weinig meer kon brengen, aan een nederlaag. Drobny redde met een reactie op een inzet van Christopher Katongo een punt voor de gasten.