Armetierig Nigeria verliest en reist vol vraagtekens af naar WK

Reacties

De generale repetitie van Nigeria voor het WK is niet goed afgelopen. The Super Eagles verloren in Oostenrijk met 0-1 van Tsjechië, ex-Vitessenaar Tomás Kalas was de matchwinner.

Armetierig Nigeria verliest en reist vol vraagtekens af naar WK

De enige goal van de wedstrijd viel in de 25ste minuut. Na een voorzet van de rechterkant kreeg de Nigeriaanse defensie de bal maar niet weg, waarna Kalas met een droge knal de 0-1 liet aantekenen. De verdediger staat al sinds 2010 onder contract bij Chelsea, verlengde vorig jaar zelfs zijn verbintenis met vier jaar, maar kwam slechts een handvol wedstrijden uit voor de Londenaren. The Blues verhuren Kalas nu aan Fulham, tussen 2011 en 2013 speelde hij op huurbasis bij Vitesse.

Voor Nigeria - dat in de afgelopen anderhalve week al met 1-1 gelijkspeelde tegen Congo DR en met 2-1 verloor bij Engeland - was het de generale repetitie voor het WK, maar niet eentje waaruit veel vertrouwen zal worden gehaald. De ploeg van bondscoach Gernot Rohr kwam zeker voor rust bijzonder matig voor de dag. Bij Nigeria speelde centrumverdediger William Troost-Ekong overigens de hele wedstrijd, rechtsback Tyronne Ebuehi (die ADO Den Haag na de zomer verruilt voor Benfica) viel halverwege in.

Voor de Afrikanen begint het WK op zaterdag 16 juni met een wedstrijd tegen Kroatië. Later in de groepsfase speelt Nigeria tegen IJsland (vrijdag 22 juni) en Argentinië (dinsdag 26 juni).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.