Armenteros: van buitenkant paal naar efficiënte goalgetter

Reacties

Samuel Armenteros is cijfermatig bezig aan verreweg het beste seizoen van zijn loopbaan. De Zweedse spits maakte zaterdagavond in Zwolle zijn zeventiende en achttiende doelpunt van het Eredivisie-seizoen en zit topscorer Nicolai Jørgensen daarmee op de hielen.

Armenteros: van buitenkant paal naar efficiënte goalgetter

Dat terwijl de 26-jarige aanvaller allerminst fit aan het de jaargang begon toen hij eind augustus overkwam van FK Qarabag uit Azerbeidzjan. 'Het was niet best in het begin van het seizoen. Ik had zeven maanden niet gespeeld en was niet fit. Ik heb de eerste zeven wedstrijden gemist, toch sta ik nu op achttien doelpunten. Ik had een achterstand, maar die heb ik ingehaald', reageerde de man die Heracles zaterdag naar een 1-2 zege leidde bij PEC Zwolle tegen FOX Sports.

Dat Armenteros zijn topseizoenen 2010/11 (tien Eredivisie-goals voor Heracles) en 2014/15 (elf doelpunten voor Willem II) nu al ruim heeft overtroffen, komt volgens hemzelf doordat hij een omslag heeft gemaakt in zijn spel. 'Ik was altijd een speler die de bal op de middenlijn ophaalde, z'n mannetjes uitspeelde en dan op de buitenkant van de paal schoot. Dat vond ik allemaal leuk en aardig, maar daar schiet je helemaal niks mee op.'

Samuel Armenteros opent de score in het uitduel met PEC Zwolle.
Samuel Armenteros opent de score in het uitduel met PEC Zwolle.

In het voetbal zijn het immers de kille cijfers die tellen, beseft Armenteros nu. 'Aan het eind van het seizoen staat op een A4-tje: zoveel wedstrijden, zoveel doelpunten. Niks anders telt. Ik heb de knop omgezet.' Dat bleek ook zaterdag weer in Zwolle. Veel kansen kreeg de bij Feyenoord geflopte spits niet, maar hij scoorde wel twee keer. 'Heel efficiënt. Twee kansen, twee doelpunten. Wedstrijd beslist', vatte de matchwinner het treffend samen.

Vooralsnog lijkt het erop dat Armenteros zijn doelpunten ook volgend seizoen weer in het shirt van Heracles maakt. De eenjarige optie in zijn contract is gelicht, maar wie weet wat het voor zijn toekomst betekent als hijzelf Jørgensen (één doelpunt meer) nog achterhaalt op de topscorerslijst en zijn club ondertussen naar de play-offs om Europees voetbal leidt. Heracles staat met nog twee duels voor de boeg negende met veertig punten.

Play-offs
Trainer John Stegeman, de man die de Tukkers vorig seizoen voor het eerst in de historie naar Europees voetbal leidde, vindt het nog te vroeg om zich al rijk te rekenen. 'Zover is het nog niet, maar ik ben blij met de overwinning. Zo vaak win je niet bij PEC Zwolle. En we hebben twee heel goede goals hebben gemaakt.' Toch was Stegeman ook kritisch. 'Het spel gaat soms nog te moeizaam. Uiteindelijk was het nog met de hakken over de sloot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.