Armenteros op dreef, Excelsior lastig te verslaan

Reacties

● Willem II won zes van de acht Eredivisie-duels in eigen huis met Excelsior (G1, V1).

Armenteros op dreef, Excelsior lastig te verslaan

● De Rotterdammers bleven in hun laatste drie ontmoetingen met de Tilburgers ongeslagen (thuis en uit – G2, V1). De laatste zege van Willem II in 2007, het werd destijds liefst 6-0.

● Willem II wist in zijn laatste negentien thuiswedstrijden in de Eredivisie te scoren; in deze reeks noteerden De Tricolores evenveel overwinningen als nederlagen (acht).

● Mocht Willem II niet verliezen van Excelsior, dan heeft het al evenveel of meer punten dan in zijn vorige Eredivisie-seizoen (2012/13) na dertig wedstrijden: zeventien.

● Willem II-aanvaller Samuel Armenteros beleeft met vijf goals en één assist de meest productieve seizoenstart uit zijn Eredivisie-carrière; nooit eerder was hij bij meer dan twee doelpunten betrokken in de eerste acht competitiewedstrijden van een seizoen.

● De Tilburgers hebben dit seizoen al elf verschillende doelpuntenmakers; samen met koploper PSV het hoogste aantal in de Eredivisie.

● Excelsior is al vier Eredivisie-wedstrijden ongeslagen (W1, G3). De laatste keer dat de Kralingers vijf duels op rij zonder nederlaag voltooiden op het hoogste niveau was in mei 1986 (W2, G3).

● Excelsior speelde al zesmaal gelijk in dit Eredivisie-seizoen; één keer minder dan de gehele vorige jaargang van de Kralingers op het hoogste niveau (zeven in 2011/12).

● De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is dit seizoen nog ongeslagen in Eredivisie-duels waarin zij op voorsprong kwam (negen keer – W3, G6).

● Excelsior kwam in zijn laatste vier competitiewedstrijden telkens vóór de 24ste minuut tot scoren.

● Carlo de Reuver maakte dit seizoen twee doelpunten voor de Rotterdammers en had daarvoor - als invaller - slechts tien balcontacten en twee schoten nodig.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.