Argentinië verslaat Zuid-Korea dankzij hattrick Higuaín

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Argentinië en Zuid-Korea.

Na een overtuigende 4-1 overwinning op Zuid-Korea lijkt Argentinië zich te kunnen opmaken voor de achtste finale. Namens de ploeg van Diego Maradona scoorde Gonzalo Higuaín drie keer.

In de zestiende minuut kwam Argentinië al op voorsprong en kreeg daarbij hulp van Chu-Young Park. De aanvaller van Zuid-Korea zag Martin Demichelis onder de bal doorgaan bij een vrije trap van Lionel Messi, maar het projectiel verdween via het been van Park in het eigen doel. Ruim een kwartier later kopte Higuaín volledig vrijstaand de 2-0 in en leek de wedstrijd gespeeld.

Maar op slag van rust ging Demichelis in de fout. Op de rand van het strafschopgebied verspeelde hij de bal aan Seung Yeoel Lee, die koel bleef alleen voor Sergio Romero en de achterstand verkleinde. Ki-Hoon Yeom kreeg in de 58ste minuut na een vlot uitgevoerde counter een geweldige kans op de gelijkmaker, maar de buitenspeler schoot in het zijnet.

Argentinië miste in het eerste kwartier na rust al twee grote kansen. Higuaín schoot na een goede aanval op doelman Sung-Ryong Jung, terwijl Carlos Tévez zijn schot gered zag worden. In de 76ste minuut bezorgde Higuaín de ploeg van Maradona toch de 3-1. De Real Madrid-spits stond goed opgesteld toen een schot van Messi via de paal voor zijn voeten kwam.

In de tachtigste minuut maakte Higuaín zijn derde van de middag. De aanvaller kopte tegendraads een knappe voorzet van invaller Sergio Agüero tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand op 4-1. Tegenvaller voor Argentinië was de blessure die Walter Samuel halverwege de eerste helft al opliep. Ook is Jonás Gutiérrez geschorst voor het laatste groepsduel.