Argentinië nieuwe koploper na ruime zege op Ecuador

In Zuid-Amerika is Argentinië de nieuwe lijstaanvoerder in de WK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Alejandro Sabella won in de nacht van zaterdag op zondag ruim van Ecuador (4-0).

Sergio Agüero opende in de twintigste minuut de score op aangeven van Angel di María en tien minuten later maakte Gonzalo Higuaín er 2-0 van, dit keer was het voorbereidend werk van Lionel Messi. Nog voor rust maakte Messi zelf de derde Argentijnse treffer, waardoor de wedstrijd eigenlijk beslist was.

In de tweede helft kwam alleen Di María, in de 76ste minuut, nog tot scoren. De wedstrijd eindigde dus uiteindelijk in een 4-0 overwinning voor de mannen van Sabella, die daardoor de koppositie overnemen van Uruguay. Argentinië heeft tien punten uit vijf duels, één meer dan Uruguay dat nog een wedstrijd tegoed heeft. Foto: VI Images