'Argentinië moet minder afhankelijk zijn van Messi'

Reacties

Bondscoach Edgardo Bauza van Argentinië wil dat zijn team minder afhankelijk wordt van Lionel Messi. De sterspeler keert in september terug bij het nationale elftal nadat Argentinië in juni de finale van de Copa América na strafschoppen verloor van Chili. Messi besloot toen om te stoppen als international, maar kwam later terug op dat besluit.

'Argentinië moet minder afhankelijk zijn van Messi'

Bauza wil nu dat Messi minder verantwoordelijk is voor de prestaties van Argentinië. 'De spelers moeten ervoor zorgen dat hij opties heeft als ze de bal naar hem passen, want als er één ding is dat Messi ons heeft laten zien, is dat hij goede keuzes maakt', zegt de bondscoach tegenover ESPN. 'We moeten niet afhankelijk zijn van hem. Ja, hij is onze meest waardevolle speler, maar de andere spelers kunnen voor meer diepte zorgen.'

Terugkeer
Bauza begrijpt dat Messi uit frustratie besloot om na de verloren finale tegen Chili te stoppen. Dat was de tweede verloren finale kort achter elkaar voor Messi. In 2015 verloor Argentinië ook al in het toernooi om de Copa América van Chili. Een jaar eerder WK was Duitsland te sterk in de WK-finale. 'Iedereen die ooit heeft gevoetbald en de frustratie van het verliezen van een finale heeft gevoeld, begrijpt dat.' Argentinië speelt op 1 en 6 september kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 tegen respectievelijk Uruguay en Venezuela.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.